Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El projecte Peix a l’Escola avança amb una masterclass de cuina marinera a Torroella de Montgrí

Escrit per el 16 de Maig de 2022

  • La formació gastronòmica es va dur a terme a l’Escola Guillem de Montgrí amb Quim Casellas de protagonista.

El Consell Comarcal del Baix Empordà treballa per acostar el peix de proximitat a les escoles. El passat 10 de maig, en Salvador Fortuny de MasterPeix i en Quim Casellas, xef del Restaurant Casamar, van dur a terme una masterclass als cuiners i cuineres del menjador de l’Escola Guillem de Montgrí de Torroella de Montgrí, gestionat per l’AMPA. Aquesta jornada de formació gastronòmica va ser organitzada per la Confraria de Pescadors de Palamós, juntament amb el Museu de la Pesca i el GALP Costa Brava. L’objectiu va ser oferir noves receptes i ensenyar com cuinar el peix perquè sigui més gustós i atractiu per als infants.

Així ens ho explicava el mateix Quim Casellas al matinal de Ràdio Palafrugell.

La jornada neix com a conseqüència del projecte “El Peix a l’Escola, sensibilització del consum de peix a les escoles del Baix Empordà”, impulsat pel Consell Comarcal del Baix Empordà amb la finalitat de potenciar el sector pesquer i el consum del peix de proximitat a la comarca. La iniciativa va emergir el 2021 quan es va detectar un dèficit de coneixement del peix i del seu consum entre els nens i nenes del territori, especialment entre els que estan en edats escolars d’infantil i primària. El Consell Comarcal és qui gestiona la competència dels menjadors escolars de 38 centres educatius d’infantil i de primària de la comarca, arribant diàriament a més de dos mil alumnes.

Per al president del Consell Comarcal, Joan Manel Loureiro, “la voluntat del Consell Comarcal és reactivar el sector pesquer, un sector molt rellevant per a la comarca, apropant i donant a conèixer el seu valor i els seus beneficis“.

Per la seva banda, el vicepresident primer i conseller comarcal de Promoció econòmica, Xavier Dilmé, “la pesca forma part de l’essència del Baix Empordà, per aquest motiu cal que apleguem esforços per donar continuïtat aquest sector, aproximar el peix als alumnes i les seves famílies és un pas endavant per fer-ho possible”. Ens ho destacava al nostre espai matinal.

L’ens comarcal forma part de l’Aliança Educació 360, una iniciativa educativa, social i política que promou connectar els aprenentatges que es donen en els diferents temps, espais i recursos de dins i fora dels centres educatius. L’Educació 360 impulsa el treball en xarxa de tots els agents educatius d’un mateix territori, amb l’objectiu d’aconseguir l’equitat i de generar més i millors oportunitats educatives.

Seguint aquesta línia, es treballa el projecte “El Peix a les Escoles” a través del projecte Educació 360 amb el propòsit d’arribar a les escoles, per tal de desenvolupar una campanya de promoció del consum dels productes pesquers i proximitat; informar, sensibilitzar i formar sobre els beneficis del peix; divulgar receptes i recomanacions de consum; crear les bases tècniques per disposar d’un prototip basat en espècies poc consumides; i donar valor al sector pesquer tradicional de la comarca.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).