Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El porta a porta s’estendrà per tot Palafrugell

Escrit per a 10 de desembre de 2021

  • Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, avança que aquesta mesura s’aplicarà amb el nou contracte d’escombraries. Aquesta mesura, però, no afectarà als nuclis de platja i en determinades zones puntuals del poble.

La recollida d’escombraries i la neteja viària és un dels aspectes que més preocupa a la ciutadania de Palafrugell. També ho és per als diferents governs dels últims anys, i és que tot i les accions que s’han impulsat, encara hi ha zones en les que la brutícia és visible. En aquest sentit, la darrera acció que s’ha anunciat és que el consistori disposarà d’un nou contracte d’escombraries. En aquest nou document, en el que encara s’hi està treballant, el servei porta a porta s’estendrà per tot el nucli de Palafrugell. Una mesura que ha de ser clau per acabar amb l’incivisme, segons avança Josep Piferrer.

Un dels temes recurrents en la política municipal de Palafrugell és la neteja viària i la recollida d’escombraries. L’actual equip de govern ha fet autocrítica en diverses ocasions per no acabar amb el que sembla un mal endèmic del municipi. No obstant això, Josep Piferrer considera que Palafrugell no és un poble brut, tot i que no està net del tot.

El principal motiu pel que no s’acaba d’aconseguir que a tot arreu sigui net, segons el batlle, és perquè hi ha un alt índex d’incivisme. Un fet del qual l’Ajuntament n’és el responsable, però que té difícil solució. Per aquest motiu, Piferrer apunta que l’actual model no és el millor. Així, avança que amb el proper contracte d’escombraries s’implantarà el porta a porta a tot el municipi.

Dubtes amb els nuclis

Aquest servei de recollida del porta a porta, però no es farà en determinades zones del Palafrugell. Josep Piferrer detalla que en els punt amb més concentració de pisos, hi haurà contenidors emergents. És a dir, que hi seran durant unes hores determinades. Un fet que facilitarà la vigilància i que, per tant, no hi hagi tants actes incívics.

Per la seva banda, respecte als nuclis de platja de Calella, Llafranc i Tamariu encara no se sap quina servei es farà. La dificultat de no tractar-se de domicilis estables fa dubtar de quina és la millor decisió.

Sobre quan entrarà en vigor el nou contracte, Piferrer explica que en breu es redactaran els plecs i que la previsió és que el canvi arribi en el darrer trimestre del 2022. D’aquí la puja del 5% en la taxa d’escombraries de l’any vinent, segons justifica Josep Piferrer.

El batlle palafrugellenc també comenta que estan presentat el nou contracte a les associacions de veïns. Un nou document que permetrà tenir nova maquinària per la neteja viària per tenir més net el centre del municipi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *