Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Inauguren ‘El Plafó de la Blanca’ a l’Hotel Llevant de Llafranc

Escrit per a 15 de Maig de 2021

  • El Plafó de la Blanca’, fruit de la voluntat de la família Farrarons, busca de recuperar les instal·lacions de l’hotel com a espai expositiu.
  • Als anys vuitanta i noranta l’espai expositiu va ser una referència de la vida cultural de Llafranc.
  • L’artista local, Jordi Gich serà el primer d’exposar en aquest recuperat espai.

Demà a les 19 h s’inaugura ‘El Plafó de La Blanca’, un espai expositiu al cor de Llafranc. L’espai reprèn el rol que la sala d’exposicions de l’Hotel Llevant va ocupar durant els anys vuitanta i noranta al municipi. Així ens ho explica la Carme Farrarons, propietària actual i filla de la impulsora de la sala, la Montserrat Turró.

En primer lloc, Farrarons ens trasllada als anys noranta, on a l’Hotel Llevant hi havia hagut una de les galeries d’art més conegudes de la zona. Cal a dir que tot va estar gràcies a la tasca impulsada aleshores per Montserrat Turró.

Després de conèixer la història, la Carme comparteix que la creació de l’espai és fruit de la voluntat de la família Farrarons, propietària del negoci, de recuperar les instal·lacions de l’hotel com a espai expositiu. En aquest sentit, la inauguració tindrà lloc demà dissabte a les set de la tarda en un nou racó de l’establiment.

Tot això es correspon a la vocació de la direcció de l’Hotel Llevant – Restaurant La Blanca de participar de la vida cultural local. Una vocació accentuada recentment a partir de les reflexions durant la pandèmia. Les quals, van començar a fer palesa durant la passada Diada de Sant Jordi.

Jordi Gich, el primer dels 4 artistes que hi exposaran

La peça de Jordi Gich exposada a l’espai ‘El Plafó de La Blanca’ es podrà visitar (i estarà en venda) fins al dijous 16 de juny. A partir de llavors hi ha previstes tres mostres més fins ben entrada la tardor. En tots els casos es tractarà d’artistes que tenen alguna vinculació estreta amb l’Hotel Llevant o bé amb Llafranc.

D’altra banda, les instal·lacions de l’Hotel Llevant disposen de molts projectes sobre la taula. D’entre ells, la inauguració de l’espai de lectura Tom Sharpe. El qual s’inaugurarà d’acord amb l’obertura al públic del nou espai Tom Sharpe a Llafranc el proper divendres 21 de maig.

Per conèixer més detalls sobre ‘El Plafó de la Blanca’ i pròxims projectes de l’Hotel Llevant, podeu escoltar l’entrevista completa amb la Carme Farrarons a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *