Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


PERFIL: El psicòleg palafrugellenc David Sierra i la millora de les dinàmiques de grup

Escrit per a 14 de Maig de 2022

  • Treballa en una empresa que està especialitzada en els processos d’organització i dinàmiques de grups.
  • El passat mes d’abril va fer una ponència a Girona durant la Jornada Esport i Salut.

El psicòleg David Sierra és consultor d’Innova Institut, una empresa especialitzada en els processos d’organització i dinàmiques de grups. Nascut a Palafrugell l’any 1976, va llicenciar-se en psicologia i cursà un postgrau en Consultoria de Processos a la Universitat de Barcelona. Explica que al llarg de la seva trajectòria, va detectar el seu interès per a les dinàmiques del grup de treball.

Amb la seva tasca professional, pot ajudar a empreses i altres agrupacions de persones a l’hora de potenciar el treball en equip. Així, poden estimular els projectes mitjançant els canvis de relacions, els mètodes de treball, relacions de poder, les finalitats dels projectes… entre d’altres.

Sierra es defineix com a consultor i no es presenta com a psicòleg o coach. Detalla que els psicòlegs solen tenir una connotació relacionada amb la teràpia i els coachs, sovint són desprestigiats.

Innova, l’empresa on treballa, va néixer l’any 1994, però ell va incorporar-s’hi entre els anys 2002 i 2003. Prèviament, havia estat treballant en feines relacionades recursos humans i posteriorment, va entrar en contacte amb Joan Roma, el president de la companyia. A partir d’aquest moment va ser quan va entrar-hi a treballar. Allà, cada professional té una línia especialitzada en diferents camps.

Afegeix que és una professió en la que cal adaptar-se constantment als canvis i les necessitats i singularitats de les sinergies dels equips.

Per exemple, en el cas dels esports, Sierra remarca que la preparació física és molt important, però també cal que una persona uneixi el cos amb la ment per afrontar reptes i pressions de l’entorn. Detalla que de vegades per a un esportista pot ser difícil afrontar aquesta unió.

Per aquest motiu, comenta que és molt important tenir sempre la visió d’una persona externa que aporti una altra perspectiva als fets. Afegeix que no suposa tenir o no una bona salut mental, sinó que cal assumir que tothom pot necessitar ajuda en processos de canvi.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *