Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El govern presenta els projectes del mandat 2023-2027

Escrit per el 27 de Setembre de 2023

  • Han presentat els punts bàsics que tenen l’objectiu de millorar i modernitzar Palafrugell.

El govern de Palafrugell ha presentat els principals projectes del mandat 2023-2027. El Pla d’Acció de Govern està conformat per punts bàsics que tenen l’objectiu de millorar i modernitzar Palafrugell. L’ha anunciat l’alcalde, Juli Fernández, i el primer tinent d’alcalde, Isidre Tenas, en una roda de premsa al saló de plens de l’Ajuntament.

Un dels aspectes que han plantejat és la modernització de l’administració amb una aplicació mòbil i un telèfon d’incidències per atendre-les, fer-ne un seguiment i donar-ne resposta. També, crearan un servei de suport administratiu i jurídic a les entitats i volen respondre totes les instàncies.

També, volen fer actuacions a l’espai públic. Inclou la implementació d’un nou contracte d’escombraries i neteja, potenciar l’estalvi i l’eficiència energètica, l’aplicació del Pla Verd Urbà i la biodiversitat de Palafrugell, l’eliminació de les barreres arquitectòniques i la redacció d’un nou pla d’usos de les platges i la gestió de les boies.

L’alcalde, Juli Fernández, ha destacat la necessitat de disposar d’habitatge públic. Per aquest motiu, inclouran mesures al Pla Local d’Habitatge que estan elaborant i volen posar al mercat vuitanta habitatges dotacionals per joves, famílies vulnerables i gent gran.

La cultura tindrà un pes important. Volen treballar una proposta per fer que Palafrugell sigui la capital de l’art amb artistes locals i empordanesos, crear un clúster cultural a Can Mario, fer més activitats al carrer, potenciar Ràdio Palafrugell i treballar per fer la cultura del suro Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

En els esports, el primer tinent d’alcalde i regidor d’Esports, Isidre Tenas, ha destacat la creació de la tercera zona esportiva del Mas Mascort, la millora del camp del Gregal, el manteniment de les instal·lacions esportives, l’increment del finançament de les entitats esportives i la potenciació de les activitats al mar.

També, han destacat la necessitat de ser conscients del canvi climàtic. Per això, volen mantenir els camins i valorar-los des de l’àmbit ambiental i pedagògic, recuperar les execucions dels camins de ronda, mantenir la qualitat de l’aigua i l’eficiència de la xarxa, millorar els carrers del sud de Palafrugell com els carrers Camí Fondo i Migdia i actuar en les franges perimetrals contra els incendis forestals.

Promocionaran l’economia vinculada al comerç i el turisme d’una manera responsable. Volen posar en marxa un viver d’empreses per la implantació de noves empreses, potenciar l’emprenedoria juvenil i de dones, elaborar un pla econòmic de futur, dinamitzar les naus industrials i declarar una zona especial de dinamització comercial i turística al centre de la vila per potenciar el comerç del centre de Palafrugell i els serveis vinculats. Suposarà la dignificació de façanes i l’estètica urbana, jardineria i espais de repòs.

Volen dinamitzar els barris i nuclis urbans. Entre els projectes, inclouen l’activitat dels locals socials dels barris; la remodelació els carrers de Pompeu Fabra, Mestre Sagrera i de Torroella; el manteniment dels parcs públics; la creació d’un parc periurbà a Les Torretes i la redacció d’un pla per millorar el cablejat aeri i de les façanes.

Volen millorar la mobilitat i la seguretat ciutadana amb els aparcaments dels nuclis de Palafrugell i les platges, implementar un bus llançadora entre els nuclis durant l’estiu, estudiar la creació d’una línia de transport públic dins de Palafrugell, incorporar quatre bicibox i implementar la xarxa de carril bici amb criteris d’eficiència i seguretat.

En la nova governança, duran a terme processos participatius per elaborar els pressupostos municipals i altres sobre qüestions d’interès, crearan consells d’assessors de les diferents àrees amb persones a proposta de les entitats i millorar la comunicació institucional cap a la ciutadania.

La cohesió social i la igualtat tindrà importància en el mandat. Volen potenciar l’atenció domiciliària a les persones grans, redactar el pla d’atenció a la salut mental, revisar el pla d’usos de Can Genís i ampliar els horts comunitaris.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).