Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El govern ha fet un 30% de les accions presentades a l’acord de govern

Escrit per el 23 de Setembre de 2021

  • Josep Piferre, alcalde, Joan Vigas, 1r tinent d’alcalde i Marc Heras fan balan´ç de les accions desenvolupades durant els dos primers anys de govern.
  • La meitat del mandat ha estat marcat per la pandèmia que farà difícil executar un terç de les accions que es van marcar.

L’equip de govern de l’Ajuntament de Palafrugell ha fet balanç de les actuacions fetes durant els primers dos anys de mandat. Destaca el fet que han executat un 30% de les accions presentades durant l’acord de govern, el juliol del 2019. El futur passa per realitzar les obres finançades pel romanent de tresoreria.

Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, ha manifestat que la pandèmia de la COVID farà que una tercera part de les accions de l’acord de govern siguin difícils de complir. D’altra banda, ha posat la mirada en el ple del mes de març del 2021, en el que es va presentar un pla per executar mitjançant el romanent de tresoreria. Respecte a la part destinada a l’execució d’obres, Piferrer ha explicat que ja s’han iniciat els treballs previs al desdoblament de l’avinguda Espanya.

Així, el primer que s’ha començat a fer ha estat la millora de les aigües pluvials que baixen del carrer Ample. La segona actuació, dins de la primera fase, serà el desdoblament entre la plaça Pallach i el carrer Àngel Guimerà. Per últim, es farà un parc urbà a l’espai firal.

Aquesta primera fase del desdoblament té un cost al voltant dels 2 milions d’euros. Respecte a les dues altres fases previstes per acabar les obres, aquestes estan supeditades a possibles subvencions. Piferrer, ha reconegut que la idea és acabar-la al 100%, però que per fer-ho fan falta “entre 6 i 7 milions d’euros“.

La primera fase s’allargarà fins l’estiu, tot i que el parc previst a la zona del firal no es farà fins el mes de setembre del 2022. Un parc que, per cert, no serà el gran parc urbà avançat per Lluís Ros en aquest mitjà.

Es licitaran 4 milions d’euros en els propers dies

El fet que durant aquests dos primers anys només s’hagin executat el 30% de projectes previstos a l’acord de govern, farà que en els dos propers anys hi hagi molta activitat. En aquest sentit, Joan Vigas, primer tinent d’alcalde, ha destacat que en els propers 15 dies es licitaran diverses obres per un valor aproximat de 4 milions d’euros.

D’altra banda, el regidor de l’IPEP també ha anunciat que volen engegar una nova etapa a l’àrea de Promoció Econòmica. Així, posant la mirada en el Palafrugell dels propers 15 anys, Vigas no ha tancat la porta a que aquest estudi el faci algú extern a l’àrea.

Respecte a les accions executades durant aquesta primera meitat de mandat, Joan Vigas també ha remarcat les diverses bosses d’aparcament “a 5 minuts del centre” i també en punts estratègics dels nuclis de platja. Per últim, ha avançat que estan treballant en la possibilitat de tenir un bus llançadora. Aquest uniria Calella, Llafranc i Tamariu amb la vila.

Sostenibilitat i noves tecnologies

Per últim, en aquesta roda de premsa de balanç el regidor del Museu del Suro, Medi Ambient i Noves Tecnologies, Marc Heras, ha explicat les principals propostes que s’executaran en el futur. Així, respecte Medi Ambient, els dos principals projectes passen, d’una banda, per la instal·lació de plaques solars al Museu del Suro. De l’altra, l’ampliació de la xarxa de biomassa a la zona esportiva.

Respecte el Museu del Suro, tots els esforços estan centrats en la nova museografia de l’equipament i també en l’enoteca. Pel que fa a l’àrea d’Informàtica s’han executat diverses millores de programari. Marc Heras, destaca la renovació del programa del padró d’habitants. Una millora que farà més fàcil el dia a dia dels treballadors i també agilitzarà els tràmits a la ciutadania.

Així doncs, durant la roda de premsa s’ha fet balanç del que s’ha fet i també s’ha posat la mirada en el que queda per fer. Amb tot, des de l’equip de govern són conscients de tota la feina pendent. Un fet que justifiquen per l’aturada que va suposar la COVID. Una situació que va provocar que se centressin els esforços en minimitzar els efectes de la pandèmia.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).