El FC Palafrugell guanya al Besalú, però s’acomiada de la Segona Catalana

Escrit per el 8 de Maig de 2022

• Els palafrugellencs han tornat a guanyar a l’estadi en el darrer partit de la temporada, però queden últims del subgrup per la permanència i descendeixen a Tercera Catalana
  • La Sauleda ha perdut 3 a 1 contra el B del Blanes
  • El Mas Mascort ha empatat contra el Mont-Ras i La Punxa ha guanyat a domicili

Aquest diumenge, el FC Palafrugell s’ha acomiadat de la temporada a l’estadi Josep Pla i Arbonès amb una victòria, però descendint a la Tercera Catalana, perquè ja no depenia d’ell mateix. Tot i haver guanyat a casa al Besalú per 5 a 2, els 3 punts no han estat suficients per salvar la categoria, ja que el Roses també ha guanyat per 2 a 0 al Cassà.

Per gol average d’enfrontaments directes (2-1 i 3-0) i de més gols encaixats al subgrup 1.2. de la fase de permanència (13 gols per al conjunt palafrugellenc i 11 per al de l’Alt Empordà), els rosencs acaben tercers a la segona fase i salven la categoria amb els mateixos punts i mateixos resultats que els blanc-i-negres: dues victòries, un empat i tres derrotes.

Després de 15 dies amb canvis al club per la renúncia pactada del cos tècnic de Jordi Codina, l’últim triomf del curs no ha valgut per quedar-se a Segona Catalana. En un partit on Juanito Aznar marcava amb un gol en pròpia porta al minut 12, Badre aconseguia el gol de l’empat (1-1) al descans, després que el Besalú es quedés des del minut 38 amb un home menys.

A la segona meitat, el jugador del conjunt garrotxí, Martín Aguilar, ha marcat l’1-2 al 52 i després, han arribat fins a quatre gols més per part dels palafrugellencs: Albert Freixa (63′), Joel Ferré (63′), Badre (79′) i Joel Ferré (89′). Una festa de dianes blanc-i-negres que, tot i el descens, han donat una bona imatge per tancar el difícil curs 2021-22 que ha viscut aquest club palafrugellenc.

En aquest sentit, el segon entrenador i membre de la junta, Jordi Alsina, lamentava que aquest bon resultat no hagi estat suficient per quedar-se a Segona Catalana:

L’exjugador ha analitzat la darrera jornada de l’equip a Segona Catalana / POL VALERO

Igualment, Alsina ja ha explicat quins són els principals objectius de cara a la següent temporada:

De cara al curs 2022-23 es buscarà nous fixatges de futbolistes i un nou cos tècnic / POL VALERO

Cal afegir que del Grup 1 de Segona Catalana, descendirà a Tercera amb el Palafrugell també el Llançà, pendent de la resta de resultats.

ELS ALTRES EQUIPS PALAFRUGELLENCS

Per la seva part, en la jornada 29 de 34 del grup 18 de Tercera Catalana, l’AD Sauleda, ja sense Alex Sepu com a primer entrenador per motius de salut i personals, però amb la categoria salvada, han perdut 3 a 1 al camp del Blanes B. Així, el conjunt taronja és vuitè amb 46 punts i 14 victòries, quatre empats i 11 derrotes.

D’altra banda, en la jornada 29 de 34 al grup 29 de Quarta Catalana, el Mas Mascort ha empatat al Camp del Gregal contra el Monells (4-4), mentre que La Punxa suma un nou triomf a domicili contra el Sant Ponç Atlètic B (1-). D’aquesta manera, el conjunt vermell és novè amb 31 punts en 25 partits (vuit victòries, set empats i 10 derrotes) i el conjunt blau suma ja 12 jornades consecutives sumant els 3 punts i és segon amb 57 punts (19 victòries, un empat i cinc derrotes), ara mateix a 8 punts del líder, el Monells -només pujaria a Tercera Catalana el primer classificat, i com a molt, el millor segon classificat de cada categoria-, i amb un punt més que el Sarrià de Ter, a falta de 5 jornades perquè s’acabi el curs.