Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El dia a dia del CDA de Palafrugell

Escrit per el 20 de Març de 2020

  • Davant de la crisi pel coronavirus des del Centre de Distribució d’Aliments de Palafrugell segueixen proporcionant productes de primera necessitat a les famílies vulnerables.

Continuem en la línia de saber quina afectació està tenint el coronavirus a les entitats del municipi. Així avui hem contactat amb Marissa Grassot, responsable de Càritas Palafrugell i del Centre de Distribució d’Aliments (CDA). Descobrim, doncs, si ha canviat gaire el dia a dia del CDA de Palafrugell.

Les famílies vulnerables durant aquests dies segueixen tenint les mateixes necessitats. Per això l’activitat del CDA no es pot aturar. Per sort, cada família té un dia i hora assignada per anar a comprar. Per tant, no s’ha vist la imatge de persones acumulades com sí que ha passat en la majoria de supermercats.

No obstant això, per evitar que coincideixen moltes persones dins del local des del CDA han canviat la metodologia. Així, Marissa Grassot explica a Ràdio Palafrugell que els i les voluntàries preparen els lots de productes abans que arribin les famílies.

Uns lots en el que aquests dies hi estan posant més productes de neteja i d’higiene personal que de costum. A més, ens recorden que al llarg del dia poden atendre una setantena de famílies. Així doncs, tota precaució és poca.

Gran resposta del voluntariat

La Marissa s’ha mostrat molt contenta de la comprensió de les famílies usuàries del CDA. No s’han trobat amb cap queixa per la distribució de productes, si no al contrari.

D’altra banda, com en el cas de Creu Roja Palafrugell, Grassot també destaca la gran implicació del voluntariat. Compara la resposta a la crisi del coronavirus com quan es fa el Gran Recapte d’Aliments.

Dificultats pel coronavirus

Per contra, un tema que els amoïna és com podran anar a buscar els productes al magatzem del CDA. Per anar-los a buscar es necessita anar-hi amb una furgoneta per carregar-la. El fet que només hi pugui anar una persona al vehicle dificulta el carregament.

També des de Càritas Girona alerten de la manca de mascaretes per als equips de voluntaris dels diversos CDA de les comarques gironines.

Per últim, Grassot també ha explicat que en casos específics porten els productes a domicili a les persones que no es poden moure de casa. A més, remarca que ho fan amb tothom, no només amb usuaris del Centre de Distribució d’Aliments. Així, ha recordat que si es posen en contacte amb Serveis Socials (972 61 31 00 (ext. 1301/1302/1303) des de l’Ajuntament gestionaran que alguna entitat com Càritas o Creu Roja els hi porti els productes bàsics que necessita.

A l’enllaç podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Marissa Grassot en la que repassem el dia a dia del CDA de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).