Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El curs laboral en fusteria col·labora amb la donació de sang de dissabte

Escrit per el 2 de Febrer de 2024

Els alumnes del curs de prelaboral en fusteria col.laboren en la campanya de donació de sang d’aquest dissabte a Palafrugell. El curs de prelaboral en fusteria és una formació adreçada a joves del municipi d’entre 18 a 29 anys organitzada per l’Àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell amb col·laboració amb altres àrees i entitats. Ens ho explica l’Anna Iglesias, responsable del curs.

Aquest curs escolar es centra en l’aprenentatge del treball en fusteria i a més de petits projectes com col·laborar en la campanya de donació de sang, estan fent manteniment dels elements de fusta dels Horts Comunitaris.

Dissabte vinent, dia 3 de febrer, tindrà lloc una nova campanya de donació de sang a Palafrugell. De 10h a 14h i de 16h a 20:30h, les persones d’entre 18 i 70 anys que pesin més de 50kg, podran anar a l’Espai Cultural de La Bòbila i col·laborar amb la campanya.

Allà seran atesos pels professionals sanitaris i per l’alumnat de 3r d’ESO del servei comunitari de l’Institut La Sureda que els oferiran menjar i beguda per recuperar-se de la donació, els oferiran un obsequi elaborat per la Fundació TRESC i convidaran als i a les donants a escriure el seu nom en una gota de fusta elaborada per l’alumnat del curs Prelaboral en Fusteria.

Recordem que cada donació de sang es separa en tres components (glòbuls vermells, glòbuls blancs i plaquetes) que poden ajudar a tres persones diferents. Per aquest motiu es diu que una donació pot salvar tres vides. També que es calcula que els hospitals de Catalunya necessiten unes 1.000 donacions diàries per atendre a les persones malaltes.

No obstant, si es vol més informació sobre el banc de sang, els requisits per ser donant, els tipus de donacions que es poden fer… es pot trobar a la següent web: https://donarsang.gencat.cat/ca/puc-donar/

Omar Lakouiri, alumne del curs

Per últim, recordeu que si veniu a donar NO heu de venir en dejú i heu de portar un document d’identitat oficial (DNI, NIE, Passaport o carnet de conduir).


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).