Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal inicia el procés per definir el model de mobilitat sostenible

Escrit per el 10 de Març de 2022

  • 30 representats de tots els sectors i territoris de la comarca han participat en la primera sessió de cocreació, per definir el model de mobilitat sostenible de la comarca del Baix Empordà a l’horitzó 2030. 

Durant el darrer trimestre de 2021 el Consell Comarcal del Baix Empordà va impulsar la creació de la Taula de mobilitat del Baix Empordà, amb la voluntat d’alinear als agents claus del territori per situar el repte de la mobilitat a l’agenda comarcal i començar a generar un discurs comú passant de la visió local a la comarcal. En la primera reunió que es va celebrar a l’octubre va sorgir una primera demanda que fou la d’iniciar un procés de cocreació comarcal per definir el model de mobilitat sostenible a la comarca del Baix Empordà a l’horitzó 2030. 

Seguint aquesta línia, aquesta setmana s’han reunit telemàticament representants dels ajuntaments, tant de municipis grans com de petits, del sector de l’ensenyament, de Benestar Social, d’entitats ambientalistes, així com les que promouen l’ús de la bicicleta, de la implantació del tramvia, de l’àmbit del turisme i l’empresa, i experts en matèria de mobilitat, amb l’objectiu de definir una visió de futur conjunta de la mobilitat comarcal el 2030 en la primera sessió d’aquest procés. 

En una primera part es va fer palès els problemes que comporten en tots els àmbits les dificultats que té la comarca en matèria de mobilitat i els reptes que es tenen per l’estat d’emergència climàtica actual que demana canvis immediats i profunds. 

Les opinions de Marc Calvet, conseller i impulsor de les trobades

Així ens ho comentava al matinal de Ràdio Palafrugell en Marc Calvet, conseller de Medi Ambient del Consell Comarcal.

La segona part de la sessió els participants es van repartir en quatre blocs per treballar en el transport públic, la micromobilitat, la mobilitat elèctrica i la xarxa viària. Després de tres hores d’intens treball, la sessió es va acabar amb la definició, per cadascun dels quatre àmbits, de la visió de futur, d’un objectiu principal i dels eixos principals que serviran de base per treballar en les següents sessions. 

Aquest passat dimarts la reunió ha estat dedicada a dissenyar el full de ruta a seguir, definint els reptes estratègics i les accions clau, d’acord amb els reptes que s’han fixat. 

Participació palafrugellenca

A la reunió va haver-hi representació de Palafrugell. En aquest sentit, hi va assistir Pau Lladó, regidor de Mobilitat. L’objectiu principal és buscar una entesa a nivell comarcal en concepte de mobilitat. Va destacar la participació de l’Oficina de Transició Energètica.

Pau Lladó va destacar que caldria considerar el Baix Empordà no com una comarca, sinó com una gran ciutat de 140.000 habitants, fent referència als desplaçaments habituals.

El regidor palafrugellenc també va posar l’exemple de la seva procedència familiar per entendre la relació que tenim entre tots els pobles de la comarca.

Un altre dels assistents de Palafrugell va ser l’exalcalde Lluís Medir, com a representant de l’associació defensora del Tren-Tram de la Costa Brava. Segons Medir, aquestes reunions i tallers són un encert remarcable per al futur de la mobilitat de la nostra comarca.

Un altre palafrugellenc, Josep Farrés, hi va participar en nom de SOS Costa Brava. Hi participa en el grup que aporta propostes a l’entorn de la xarxa viària.

Dimarts vinent hi haurà la tercera de les trobades. Marc Heras, regidor de Medi Ambient, que també ha participat en les 2 primeres va destacar l’urgència de repensar la mobilitat a la nostra comarca.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).