Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El Consell Comarcal està duent a terme un estudi per determinar la gestió de residus de la comarca

Escrit per el 28 de Desembre de 2022

  • Actualment, ofereix el servei d’alguns dels municipis.

El Consell Comarcal del Baix Empordà és l’encarregat de gestionar la recollida selectiva d’alguns dels municipis de la comarca. El conseller de Medi Ambient del Baix Empordà, Marc Calvet, explica que normalment sol ser en les localitats més petites. Afegeix que els més grans solen oferir una gestió pròpia per adaptar-se millor a les particularitats del turisme, com passa a Palafrugell.

A més, el consell també és el responsable de gestionar algunes de les deixalleries, com les de Pals, Begur o la mòbil que dona servei a disset municipis.

Per altra banda, una de les altres apostes de la recollida de residus ha estat la implementació del format Porta a Porta. Calvet destaca que ha permès incrementar el percentatge de la separació de les fraccions, però remarca que el cost del servei és major. Comenta que en tots els casos s’estudia quina és la millor fórmula pel municipi i que hi ha altres opcions alternatives, com les àrees de contenidors tancades amb control d’accés.

Detalla que en alguns municipis es valora l’opció de compartir serveis per facilitar a la ciutadania. En tot cas, la decisió final sempre és dels Ajuntaments.

Per altra banda, Marc Calvet posa èmfasi en el fet que des del consell no es disposa d’infraestructures per gestionar els residus. Hi ha l’abocador de Solius, que està arribant al límit, es tancarà pròximament i no és gestionat pel consell. Comenta que, actualment, es porten les escombraries a Lloret de Mar i que s’està buscant una estructura per garantir el servei.

Ara s’està duent a terme un estudi per determinar com es farà la gestió en un futur. Per ara, no inclou un abocador i caldrà veure si s’hauran de portar o no fora de la comarca. Calvet remarca que com més lluny serà més car i que l’Agència Catalana de Residus haurà de valorar-ho. Per altra banda, s’estudia la creació de dues plantes, una al sud i una al nord de la comarca. I, un cop tractats els residus, decidir a on s’han de portar.

Fotografia: Consell Comarcal del Baix Empordà


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).