Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El 12 de novembre s’organitza una jornada d’educació emocional a Girona

Escrit per el 1 de Novembre de 2022

  • Tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona de les 10 a les 17.30 hores. Les inscripcions estan obertes.

El pròxim 12 de novembre s’organitza la ‘Jornada d’educació emocional’ a la Casa de Cultura de Girona. La jornada començarà a les 10 del matí amb una presentació i acabarà a les 17.30 hores. Les ponències aniran a càrrec de Rafael Bisquerra, Elena Crespi, Sònia Méndez i Rosa Maria Casafont.

Sònia Méndez va proposar organitzar aquestes jornades a la Casa de Cultura de Girona. Considerà que la cultura emocional ha d’estar a l’abast de tothom, per saber com funciona el cervell i el cos i entendre què ens passa. Méndez és llicenciada en dret i criminologia, especialitzada en mediació i experta en intel·ligència emocional.

Segons Méndez, la cultura emocional és oferir tot el coneixement del funcionament de la ment i la relació entre les persones per entendre què passa en cada moment i les seves conseqüències. Així, es poden disposar de les eines necessàries per poder millorar la salut mental i les relacions entre persones.

A més, també destaca que la pandèmia ha permès normalitzar els problemes de salut emocional, sense tenir la sensació que siguin tabú i s’hagin d’amagar.

La primera conferència serà ‘Competències emocionals i benestar’ del psicòleg i pedagog Rafael Bisquerra. Darrerament, ha estès el seu coneixement en països sud-americans i és el president de la Xarxa Internacional d’Educació Emocional i Benestar. Parlarà sobre la importància de regular les emocions que sentim amb els nostres pensaments i accions.

Seguidament, a les 12 del migdia, Elena Crespi oferirà ‘Qui soc realment?’ per valorar l’educació basada en el fet que tothom és igual i descobrir qui som realment. Crespi és psicòloga, sexòloga, escriptora i feminista.

A les 15.15 hores, Sònia Méndez oferirà ‘Construint relacions’ aprofundirà sobre com cal establir competències empàtiques i comunicatives per viure d’una forma coherent amb el que es pensa, se sent i s’expressa.

I, per acabar, Rosa Maria Casafont oferirà la conferència ‘Què fer per ser “motor” de benestar i salut?’ per posar èmfasi en l’exercitació i treball del cervell per treure’n el màxim potencial, com també passa amb la resta de cos. Casafont és llicenciada en medicina i cirurgia, amb un màster en neurociències i salut laboral, entre altres.

Qui vulgui apuntar-se a les jornades ho pot fer a través del web de la Casa de Cultura de Girona. Aquestes són gratuïtes.

Etiquetes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).