El 12 de novembre s’organitza una jornada d’educació emocional a Girona
Escrit per Ràdio Palafrugell el 1 de Novembre de 2022
- Tindrà lloc a la Casa de Cultura de Girona de les 10 a les 17.30 hores. Les inscripcions estan obertes.
El pròxim 12 de novembre s’organitza la ‘Jornada d’educació emocional’ a la Casa de Cultura de Girona. La jornada començarà a les 10 del matí amb una presentació i acabarà a les 17.30 hores. Les ponències aniran a càrrec de Rafael Bisquerra, Elena Crespi, Sònia Méndez i Rosa Maria Casafont.
Sònia Méndez va proposar organitzar aquestes jornades a la Casa de Cultura de Girona. Considerà que la cultura emocional ha d’estar a l’abast de tothom, per saber com funciona el cervell i el cos i entendre què ens passa. Méndez és llicenciada en dret i criminologia, especialitzada en mediació i experta en intel·ligència emocional.
Segons Méndez, la cultura emocional és oferir tot el coneixement del funcionament de la ment i la relació entre les persones per entendre què passa en cada moment i les seves conseqüències. Així, es poden disposar de les eines necessàries per poder millorar la salut mental i les relacions entre persones.
A més, també destaca que la pandèmia ha permès normalitzar els problemes de salut emocional, sense tenir la sensació que siguin tabú i s’hagin d’amagar.
La primera conferència serà ‘Competències emocionals i benestar’ del psicòleg i pedagog Rafael Bisquerra. Darrerament, ha estès el seu coneixement en països sud-americans i és el president de la Xarxa Internacional d’Educació Emocional i Benestar. Parlarà sobre la importància de regular les emocions que sentim amb els nostres pensaments i accions.
Seguidament, a les 12 del migdia, Elena Crespi oferirà ‘Qui soc realment?’ per valorar l’educació basada en el fet que tothom és igual i descobrir qui som realment. Crespi és psicòloga, sexòloga, escriptora i feminista.
A les 15.15 hores, Sònia Méndez oferirà ‘Construint relacions’ aprofundirà sobre com cal establir competències empàtiques i comunicatives per viure d’una forma coherent amb el que es pensa, se sent i s’expressa.
I, per acabar, Rosa Maria Casafont oferirà la conferència ‘Què fer per ser “motor” de benestar i salut?’ per posar èmfasi en l’exercitació i treball del cervell per treure’n el màxim potencial, com també passa amb la resta de cos. Casafont és llicenciada en medicina i cirurgia, amb un màster en neurociències i salut laboral, entre altres.
Qui vulgui apuntar-se a les jornades ho pot fer a través del web de la Casa de Cultura de Girona. Aquestes són gratuïtes.