Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Dilluns torna el servei de les escoles bressol de Palafrugell

Escrit per el 3 de Juny de 2020

  • Ho faran fregant el límit d’infants que poden acollir ja que el protocol estableix un màxim de 5 per mestra.
  • La tornada a les escoles infantils, primàries ha estat testimonial. Els finals d’etapa de secundària i batxillerat la presència dels alumnes ha estat major.

L’arribada de la Fase 2 a la regió sanitària de Girona també ha comportat l’obertura dels centres educatius de Palafrugell. No obstant això, la presència d’infants i joves no ha estat la que es pensaven des de l’àrea d’Educació de l’Ajuntament. D’altra banda, s’ha confirmat que el dilluns torna el servei de les escoles bressol de Palafrugell.

La setmana passada comentàvem amb la regidora d’Educació, Mònica Alcalà com s’havia treballat per a la reobertura del centres d’infantil, primària i secundària. El primer dia de la “tornada a l’escola” a Palafrugell, ahir dimarts, va ser testimonial.

Ho explica Núria Aupí, cap d’àrea d’Educació, la que també apunta que la presència d’infants ha estat menor de la que s’esperaven els darrers dies. Malgrat que aquest fet és el que va tenir lloc el primer dia, és una tendència que, amb tota probabilitat, es mantindrà.

La presència de l’alumnat de secundària, respecte el de primària ha estat superior, sobretot en els casos de final d’etapa.

Dilluns torna el servei de les escoles bressol

Dilluns 8 de juny tornaran a obrir les escoles bressol del municipi. Núria Aupí explica a Ràdio Palafrugell que ho faran en dues franges horàries que les famílies han hagut d’escollir.

La reobertura d’aquest servei es farà una setmana més tard perquè els protocols han estat més estrictes. En aquest sentit, Aupí recorda que els infants han de portar les vacunes al dia. A més, les famílies han de certificar que tan el pare com la mare treballen.

No obstant aquests requisitis, i a diferència de les escoles infantils i de primària, les escoles bressol obriran fregant el nombre màxim d’infants que poden acollir. Així, a les llar d’infants hi haurà entre 20 i 30 nens i nenes.

Per tant, les escoles bressol de Palafrugell estan, pràcticament, al límit de la seva capacitat. Tot i que, la cap d’àrea d’Educació, apunta a que si hi hagués la necessitat buscarien la manera de poder fer front a la demanda.

Així doncs, dilluns torna el servei de les escoles bressol de Palafrugell, i ho faran amb totes les mesures de seguretat, tant per la mainada com pels mestres i educadors.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).