Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Desinfecció de carrers i de contenidors a Palafrugell

Escrit per a 1 d'Abril de 2020

  • Des de la setmana passada l’àrea de Medi Ambient coordina aquests treballs a tot el municipi.
  • Davant del coronavirus també hi han hagut canvis en el servei de recollida de residus als establiments.

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell també continua teletreballant. Una de les tasques que coordinen és la desinfecció de carrers i contenidors a Palafrugell. A més, per adaptar-se als canvis provocats pel confinament, han canviat la periodicitat en el servei de recollida de residus a establiments.

Rut Palomeque, cap de l’àrea de Medi Ambient explica aquests canvis a Ràdio Palafrugell. Després d’observar quina era la dinàmica en els primers dies de confinament, el principal servei que s’ha modificat està lligat a l’activitat comercial. Així, s’ha suprimit el porta a porta als establiments dels nuclis de Calella de Palafrugell, Llafranc i Tamariu.

Per tant, els pocs establiments oberts en els nuclis han de dipositar els residus que generin als contenidors més propers. Malgrat que són coneixedors que això pot causar molèsties, la Rut destaca que gràcies a aquesta mesura s’han pogut destinar recursos a d’altres serveis.

Pel que fa a la vila i a Llofriu l’única modificació té a veure amb la recollida del vidre. Així, des de la setmana passada només es recull els dilluns

Desinfecció de carrers i de contenidors

L’eliminació del porta a porta als nuclis ha alliberat recursos per poder dur a terme la desinfecció de carrers i de contenidors a Palafrugell. Des de l’àrea destaquen que aquestes actuacions es fan en els punts més sensibles, com per exemple els espais més concorreguts.

Una altra mesura que s’ha aplicat en els darrers dies és deixar els contenidors del municipi oberts. Això s’ha fet perquè s’havia detectat que molta gent optava per deixar les bosses a fora dels contenidors per tal de no haver-los de tocar amb les mans.

Acumulacions de trastos i roba

Aquests dies de confinament hi ha persones que han aprofitat per fer una neteja a fons de les cases. En aquest sentit, els treballadors del servei han fet saber que hi ha hagut acumulacions de trastos i de bosses de roba als tancats de fusta. La cap d’àrea de Medi Ambient ha recordat que els serveis de recollida de trastos i poda continuen funcionant, per tant si algú necessita desfer-se d’algun voluminós pot posar-se en contacte amb l’àrea.

Així doncs, malgrat que la deixalleria municipal ha tancat a la ciutadania, aquest serveis continuen en marxa.


Opinions dels lectors
  1. Francesc Teba Canela   On   1 d'Abril de 2020 at 12:12

    M’agrada !!! Ara, que la gent s’en fagi carrec,aixo ja o savem com anira.Enfin,aixo no treu que aquesta iniciativa es excelenta.Gracies

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *