Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Conversem sobre l’ús adequat de les mascaretes amb la Teresa Aliu del SSIBE

Escrit per el 26 de Gener de 2021

  • La Teresa Aliu, infermera referent en malalties infeccioses, ens aclareix els dubtes sobre els diferents tipus de mascareta.
  • D’altra banda, recordarem els punts per a una correcta utilització.
  • Parlem sobre mascaretes higièniques, quirúrgiques i FFP2 i 3.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Des dels inicis de la pandèmia, moltes persones han dedicat el seu temps a fer mascaretes, sigui per ús propi o per a vendre. Davant el desconeixement de la ciutadania sobre el seu ús, s’han presentat molts dubtes així com falses afirmacions per la xarxa. En plena polèmica, Ràdio Palafrugell ha establit contacte amb Teresa Aliu, infermera referent en malalties infeccioses del SSIBE, per aclarir els dubtes de la població.

En primer lloc, la Teresa Aliu exposa el dubte sobre les mascaretes de roba. D’entrada, ens explica que l’efectivitat depèn del material amb el qual estan confeccionades.

Teresa Aliu. Foto SSIBE

Classificació de tipus de mascaretes en tres grans grups

Tot seguit, coneixem la classificació de mascaretes per part de la infermera Aliu; en primer lloc les higièniques, és a dir, les de roba o les utilitzades en activitats laborals. D’altra banda les quirúrgiques, les recomanades per la normativa. I en tercer lloc, les FFP2 o FFP3, les indicades per a pacients amb patologies o amb més vulnerabilitat davant el risc de contagi.

Altrament, preguntem a la Teresa Aliu sobre l’ús correcte de la mascareta i quin tipus és l’adequat. A continuació comparteix amb nosaltres que, davant el desconcert del comportament del virus, hi ha diverses teories.

Pel que fa a la polèmica sobre les mascaretes de reixeta, la Teresa Aliu desmenteix que “contra més filtri o més topada sigui, més protegeix“. A la vegada, fent referència a les mascaretes amb vàlvula, fa avís del seu funcionament.

Altrament, la Teresa recorda com, davant la incertesa i manca de material, van sorgir molts productors de mascaretes no utilitzables.

Per concloure, la infermera Aliu comparteix amb nosaltres diversos consells sobre la utilització de la mascareta. El més important és portar-la bé, el màxim de temps possible i acompanyada de distància de seguretat i rentada de mans freqüent.

Twitter @centinel5051
Font: Twitter @centinel5051

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).