Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Continua la monotonia meteorològica

Escrit per a 17 de Desembre de 2021

  • Durant el cap de setmana seguirà la monotonia meteorològica amb la presència d’un anticicló.
  • La temperatura del mar és de gairebé 15 graus.

Aquest cap de setmana continuarà la monotonia meteorològica d’aquests passats dies amb la presència d’un anticicló. Aquest afavorirà les baixes temperatures i els vents febles. A més, com que els dies són curts hi ha una inversió tèrmica que provoca la presència de boires i núvols baixos, tal com explica l’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual.

Per l’acció de l’alta pressió atmosfèrica, assolint valors de 1030 hPa, el nivell del mar és més baix durant aquestes jornades. Aquest fenomen es coneix com a marea atmosfèrica i es diferencia de la fluctuació provocada per l’acció de la Lluna.

Durant aquesta època és habitual que el nivell del mar sigui baix amb les minves, especialment durant el mes de febrer. A més, aquesta època és quan la temperatura de l’aigua és més freda.

Tradicionalment, els pescadors fan servir la pressió atmosfèrica i l’efecte marítim per preveure si hi haurà bonança meteorològica o no.

Per acabar, Josep Pascual apunta que la temperatura marítima segueix baixant. En aquests moments és de 14,8 graus a la zona de les Illes Medes, una mica superior a la mitjana, però que per l’observador de l’Estartit és normal.

Es pot recuperar la conversa íntegra amb Josep Pascual a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *