Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Contenir el mosquit tigre és cosa de tots

Escrit per a 20 de Maig de 2020

  • Malgrat la campanya de tractament dels Ajuntaments, bona part de la feina per controlar la proliferació dels mosquits tigre és una tasca individual.

L’àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell iniciarà els propers dies els tractaments als embornals de la via pública per tal d’evitar la proliferació del mosquit tigre. No obstant això, cal recordar que contenir el mosquit tigre és cosa de tots.

El mosquit tigre és una espècie invasora que va arribar a casa nostra el 2008. Sergi Travessa, de l’àrea de Medi Ambient, fa recordatori de com va arribar aquest espècie.

Des de la Dipsalut de la Diputació de Girona i el Servei de Control de Mosquits de la Badia de Roses i Baix Ter van elaborar una cartografia a nivell de cada municipi dels principals embornals o s’acumula més aigua. L’indret ideal per a la reproducció dels mosquits tigre. En aquest sentit, a Palafrugell a una tercera part dels carrers hi ha aquests embornals, el quals són tractats amb herbicides des d’ara fins el mes d’octubre.

Aquestes, segons Travessa, són zones del municipi que coincideixen amb els avisos dels veïns sobre les picades de mosquit. D’altra banda, però aquestes actuacions només són una part per controlar la proliferació d’aquesta espècie. Així, des de l’Àrea de Medi Ambient recorden que als domicilis particulars la gent ha d’evitar les acumulacions d’aigua.

Atenció als propers dies

Les pluges d’aquesta primavera, coincidint amb la pujada de temperatures, afavoreixen la reproducció del mosquit tigre. En aquest sentit, per aquest motiu s’inicien aquesta setmana els tractaments als embornals del municipi.

D’altra banda, la presència del mosquit és també molt molesta pel nombre de picades que causen, només les femelles. Aquest mosquit té la capacitat d’actuar com a vector (transmissor) d’algunes malalties, com les produïdes pels virus Chikungunya, dengue i Zika. Per tot això, més enllà de les tasques que facin els ajuntaments, contenir el mosquit tigre és cosa de tots.


Opinions dels lectors
  1. NOGUERES HUET DOMINIQUE   On   20 de Maig de 2020 at 13:17

    Soc d’acord pero necessita de limpiar la riera que es puja le carrer de Pep Ventura à Llafranc a costat del parc infantil. Hi un cloaque i agua molt bruta i segur que hi ha el mosquit tigre

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *