Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


‘Como molaban los 90’ l’àlbum il·lustrat d’Anna Grimal

Escrit per a 23 d'abril de 2021

  • La palafrugellenca debuta amb una publicació que recorda els anys d’adolscència posant la mirada ne la manera de vestir, la música i les sèries que van marcar tota una generació.

El debut literari de l’artista palafrugellenca, Anna Grimal es tracta d’un àlbum il·lustrat en el que recorda els anys d’adolescència. Així, ‘Como molaban los 90’ és un record de tot el que va marcar a una generació, com per exemple sèries i grups de música que s’han convertit en intergeneracionals.

El projecte va començar a través d’una il·lustració que l’Institut va demanar a l’Anna. A partir d’aquesta petició va començar a recopilar material per fer aquest llibre.

Tot i que l’àlbum se centra en la dècada dels 90, també es un bon reflex del que suposa l’època de l’adolescència. Segons l’autora, una etapa en la que els nois i noies es descobreixen i no pensen tant les coses.

La generació dels 80 va viure tota una sèrie de transformacions tecnològiques que també es poden veure reflectits en les il·lustracions.

Música i sèries intergeneracionals

Cada dècada té els seus ferms defensors, sobretot els que la van viure. En aquest sentit, amb un cert punt de nostàlgia, Grimal considera que en aquella època hi va haver coses que han traspassat els anys. Per això, era necessari il·lustrar-ho i escriure-ho.

Al voltant dels aspectes que han arribat als adolscents actuals hi trobem roba que al·ludeix als anys 90. Samarretes amb grups de música com Nirvana o de sèries com Friends.

D’altra banda, com que es tracta de records propis de l’Anna, també hi ha picades d’ullet pels amics de l’adolescència i pels professors que va tenir.

Per últim, l’Anna Grimal convida a tothom a qui compri ‘Como molaban los 90’ que si vol que li signi que li ho comuniqui a través de les xarxes socials. Podeu recuperar l’entrevista íntegra al següent arxiu.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *