Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comença la campanya gastronòmica Es Niu

Escrit per a 7 d'Octubre de 2021

  • Del 8 d’octubre a l’1 de novembre 7 restaurants de Palafrugell participen d’aquesta campanya gastron`òmica.

Un cop acabada la temporada turística l‘Institut de Promoció Econòmica de Palafrugell (IPEP) porta una nova proposta. Es tracta de la campanya gastronòmica “Es Niu” en la que del 8 d’octubre i fins a l’1 de novembre, 7 restaurants de Palafrugell ofereixen aquest plat emblemàtic de la cuina local.

Sofi Font, tècnica de l’IPEP explica que aquest plat en el seu moment se servia per Quaresma i, per tant, no hi havia carn. Amb els anys, però, tant els tapers com els pescadors hi van anar introduint diversos elements com calamars, sèpies o aviram.

Per tots aquests elements que conformen el plat, es tracta d’una elaboració molt complexa i que necessita de 5 hores de preparació. L’objectiu de l’àrea de Promoció Econòmica és donar la possibiltat de tastar aquest plat, conicidint amb la baixada de temperatures.

D’altra banda, també es busca aconseguir allargar la temporada turística amb una proposta que s’ha convertit amb un reclam.

Restaurants de Palafrugell i de tots els nuclis de platja

A la campanya gastronòmica Es Niu 2021 hi participen 7 resturants. Tres de Palafrugell: L’Arc, La Xicra i Pa i Raïm, 2 de Calella: els restaurants El Balcó de Calella i Les Voltes de Calella by Es Portal. També a Llafranc amb el Restaurant Hotel Casamar i finalment el Restaurant Es Portió (Hotel Hostalillo), de Tamariu. Sofi Font, detalla que es tracta de menús tancats a un preu, a partir dels 38 euros.

D’altra banda, per la compra d’un menú els comensals rebran unes entrades per conèixer elements del patrimoni cultural del municipi. Així, es poden visitar les exposicions de la Fundació Josep Pla, el dipòsit modernista de Can Mario i l’exposició temporal del Museu del Suro.

Per últim, per quart any consecutiu, es manté l’aposta per fer que Es Niu arribi a totes les cases de Palafrugell i rodalies. Trobareu tota la informació dels restaurants al web visitpalafrugell.cat. Podeu recuperar l’entrevista íntegra a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *