Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Comença la campanya de vacunació de la Grip

Escrit per a 28 d'Octubre de 2019

  • Elsa Rueda, infermera del CAP de Palafrugell ens explica els detalls d’aquest virus i de la campanya que comença avui.

Avui 28 d’octubre comença la campanya de vacunació de la Grip 2019. Per tant, també ho farà a les 4 ABS dels Serveis de Salut Integrats Baix Empordà (SSIBE): Palamós, La Bisbal d’Empordà, Torroella de Montgrí i Palafrugell. L’Elsa Rueda, infermera del CAP de Palafrugell ens porta els detalls d’aquest viurs.

Els primers dies d’inici de la campanya serveixen als Centres d’Atenció Primària i als consultoris del Baix Empordà per obrir agendes específiques per vacunar a tothom qui ho sol·liciti i pertanyi a algun col·lectiu de risc. En aquest sentit, l’Elsa ha repassat els diversos grups de risc.

Vacunar-se és essencial, no tan per no passar el virus, si no per mitigar els efectes que pot provocar. Així , l’Elsa Rueda, recorda que és una malaltia molt contagiosa i que pot complicar-se molt en persones que pertanyin als grups de risc.

Cal destacar que, segons dades de l’any passat, menys del 50% dels grups de risc es van vacunar l’any passat. Per aquest motiu, els professionals animen a tots aquests grups a vacunar-se.

Com prevenir la grip

Com s’ha explicat, la millor manera de prevenir la grip és vacunar-se. No obstant això, també es poden seguir els següents consells per evitar ser contagiat:
– Utilitzar mocadors d’un sol ús i tapar-se la boca quan es tussi.
– Rentar-se les mans amb freqüència amb aigua i sabó i eixugar-les bé.
– Ventilar sovint els espais tancats.
– Evitar el contacte directe amb persones malaltes de la grip i no compartir ni menjar ni estris

Si malgrat haver seguit aquestes recomanacions s’acaba tenint la grip l’Elsa Rueda aconsella, primer de tot: quedar-se a casa. Si es té un bon estat general, anar a urgències només pot provocar que es propagui el virus.

D’altra banda, també és molt important:
Beure molt de líquid com aigua, sucs, brous o infusions.
– No fumar.
– Descansar i fer repòs al llit.
– Per a la febre, es pot prendre un paracetamol cada 6 o 8 hores, si fa falta

Pots informar-te sobre la vacunació amb el teu infermer/a de referència i demanar hora trucant al 972 60 92 22 de dilluns a divendres de 8 a 15h. Passats aquests 15 dies, es podrà sol·licitar hora de vacunació a l’infermer o infermera de referència del CAP.

Càpsula íntegra de l’Elsa Rueda a L’Hora del Peix Fregit
Campanya Vacunació Grip 2019 2Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *