Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Càstor Pérez recordat a Calella de Palafrugell

Escrit per a 2 de Novembre de 2021

  • Aquest dilluns 1 de novembre s’ha descobert la placa que homenatja a l’investigador i cantant d’havaneres.
  • L’acte va comptar amb la presència de Sílvia Pérez Cruz, filla de Càstor Pérez, que va interpretar Vestida de Nit.

El Dia de Tots Sants va ser l’escollit per la Fundació Ernest Morató per recordar la figura de Càstor Pérez. L’acte ha tingut lloc a la plaça del Port Bo, a Calella de Palafrugell. Per recordar la figura del compositor i investigador palafrugellenc, s’ha descobert una placa amb el seu nom a una de les parets de la taverna de Can Batlle.

11 anys després de la mort de Càstor Pérez aquest ha rebut un homenatge al bressol de les havaneres de Catalunya. Així, Calella de Palafrugell ha estat escenari de l’homenatge que la Fundació Ernest Morató i l’Ajuntament de Palafrugell han fet a Pérez.

Per recordar per sempre la figura de l’investigador i compositor d’havaneres s’ha instal·lat una placa amb el seu nom a la taverna de Can Batlle. A més de ser una de les tavernes emblemàtiques de l’havanera i de la cançó de taverna a Calella de Palafrugell, va ser el lloc escollit per presentar el llibre Calella de Palafrugell i les havaneres, l’1 de novembre de 1966, un fet que va desencadenar el naixement de la Cantada de Calella,  la primera edició de la qual va tenir lloc el 2 de setembre de 1967 a la platja d’en Calau.

Sílvia Pérez Cruz interpreta ‘Vestida de Nit’

A més de diverses personalitat del món de l’havanera, cultural i polític de Palafrugell, també hi han estat representats els grups Port Bo, L’Empordanet, Arjau i Neus Mar, ja que van ser formacions en les que Càstor Pérez hi va tenir vinculació. A més, a darrera hora també es va confirmar la presència de Sílvia Pérez Cruz, filla de Càstor Pérez. La cantant va tancar l’homenatge interpretant Vestida de Nit.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *