Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


La Fundació Ernest Morató homenatja a Càstor Pérez

Escrit per el 28 d'Octubre de 2021

  • El proper 1 de novembre descobrirà una placa en honor a l’investigador i compositor a la paret de la taverna de Can Batlle, a la plaça del Port Bo.
  • A més de la presència dels grups Empordanet, Port Bo, Arjau i Neus Mar, també s’ha confirmat l’assistència de Sílvia Pérez Cruz.

Dilluns 1 de novembre, diada de Tots Sants, a les 12 del migdia la Fundació Ernest Morató homenatjarà a Càstor Pérez. L’acte compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Palafrugell i vol recordar la figura dle compositor i intèrpret d’havaneres amb la inauguració d’una placa dedicada al músic a la plaça del Port Bo de Calella de Palafrugell.

El lloc escollit per la col·locació i la inauguració de la placa és un dels murs exteriors de la taverna de can Batlle, donat el significat que té aquest espai per l’havanera. A més de ser una de les tavernes emblemàtiques de l’havanera i de la cançó de taverna a Calella de Palafrugell, va ser el lloc escollit per presentar el llibre Calella de Palafrugell i les havaneres, l’1 de novembre de 1966, un fet que va desencadenar el naixement de la Cantada de Calella,  la primera edició de la qual va tenir lloc el 2 de setembre de 1967 a la platja d’en Calau.

Sílvia Pérez Cruz confirma la seva assistència

D’altra banda, l’acte comptarà amb la participació dels grups L’Empordanet, Port Bo, Arjau i Neus Mar amb els quals el compositor hi va estar vinculat. A més, a última hora també s’ha confirmat la presència de la cantant Sílvia Pérez Cruz, filla de Càstor Pérez.

La Comissió de Nomenclàtor de l’Ajuntament de Palafrugell va aprovar la proposta de la Fundació de col·locar aquesta placa l’any 2020, coincidint amb el desè aniversari de la mort del músic, però la pandèmia ha obligat a ajornar l’acte d’inauguració l’any 2021.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).