Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Carles Casanovas sobre la Cantada: “Hi ha gent que interpreta que rondino perquè el Port Bo ha entrat en una rotació, però no és així, aquest no és el problema”

Escrit per el 24 de Juny de 2024

  • A l’entrevista, Carles Casanovas fa un balanç sobre com veu la Cantada d’havaneres, perquè s’hauria d’incloure Indira Ferrer a la rotació de grups i respon a l’especulació sobre que ell hagués volgut ser el nou director artístic.

Carles Casanovas considera que hi ha persones que han interpretat que “rondina” sobre el fet que el Port Bo hagi entrat a la rotació de la Cantada d’havaneres de Calella, però no és així. Casanovas fa referència a l’article que va escriure a les xarxes socials sobre el nou funcionament a l’hora d’escollir els grups d’havaneres de la Cantada. En declaracions a Ràdio Palafrugell, critica que el principal problema és que no hi hagi un director artístic i respon a l’especulació que ell volgués ser-ho.

En aquest sentit, Casanovas critica que no s’hagi buscat un substitut a Francesc Sánchez Carcassés i ho responsabilitza a l’IPEP. Explica que “no troba malament que el Port Bo entri en una rotació, si es considera així”.

Casanovas també es pregunta per què Sánchez Carcassés ha plegat de “la cantada més important de Catalunya”, quan continua com a director d’altres.

L’ex Port Bo afegeix que Carcassés ha estat “el millor director que es pot tenir” perquè “és un gran professional, un gran comunicador, un coneixedor del tema i del gènere i que pot negociar amb TV3”.

De fet, Casanovas afegeix que cal un director artístic que conegui l’havanera per mantenir l’estil tradicional de la Cantada de Calella. Per ell, els grups Arjau, Peix Fregit i Port Bo “hi haurien de ser sempre mentre mantinguin la qualitat que tenen” perquè ho respecten. I que un director artístic decideixi la resta dels grups, amb els requisits de TV3.

Per altra banda, Casanovas critica que aquest any hi actuï la guanyadora de la primera edició d’Eufòria de 3Cat, Mariona Escoda.

Tot i que Casanovas no valora si el Port Bo ha d’entrar o no a la rotació, considera que la justificació oficial de l’Ajuntament “grinyola”. Des del seu punt de vista, explica que s’ha confós el concepte de fundador amb històric i afegeix que si el Peix Fregit va deixar de ser fix a Calella quan va plegar Josep Bastons, el Port Bo també ho hauria hagut d’haver fet fa temps.

A més, Casanovas explica que altres grups de Palafrugell han fet pressió des de fa anys perquè el Port Bo no fos fix a la Cantada. Considera que “és lícit” perquè ells hi poguessin tenir un lloc i afirma que ell “hauria fet el mateix”.

“Jo no soc la persona indicada per portar la Cantada”

Per altra banda, també respon a l’especulació que ell hagués volgut ser el nou director artístic. Considera que no té els coneixements suficients per ser-ho i ni se li ha proposat.

Sobre la proposta d’incloure Indira Ferrer a la rotació, Casanovas explica que no compleix els requisits clàssics d’interpretar l’havanera.

Tot i això, afegeix que si es va fer una reunió amb els grups de Palafrugell s’hauria d’haver inclòs Indira Ferrer.

A la mateixa entrevista, Carles Casanovas ha respost les declaracions de Josep Ferrés a Ràdio Palafrugell sobre considerar que l’havanera és “una tradició fòssil gairebé”.

Ferrés també va dir que la nova rotonda de l’Havanera, a l’autovia de Calella, serà “un panteó de cadàvers”.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).