Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Els comuns demanen destinar els diners de la rotonda de l’Havanera a formació musical

Escrit per el 7 de Maig de 2024

  • Josep Ferrés considera que les havaneres són “una tradició fòssil gairebé” i que la rotonda “serà un panteó de cadàvers “
  • El portaveu de Palafrugell en Comú Podem creu que l’havanera no té prou implantació social: “La gent d’una certa edat no recorda ni una lletra d’una havanera”

Palafrugell en Comú Podem carrega contra la decisió d’instal·lar un monument a l’havanera a la primera rotonda de l’autovia de Calella, que durà el nom d’aquest gènere musical. El seu portaveu, Josep Ferrés, creu que seria més útil “dedicar els 75.000 euros que costarà a la formació musical de joves”. De fet, considera que l’havanera és una tradició amb poc relleu generacional, la qualifica de “fòssil gairebé” i diu que el monument serà “un panteó de cadàvers”.

Ferrés ho ha dit a una entrevista a l’Esmorzar de Ràdio Palafrugell. El regidor dels comuns vol que els diners del futur monument es destinin al Pla Local d’Habitatge o a beques en formació musical vinculades a l’Escola de Música.

I no s’estalvia crítiques a la situació actual de l’havanera.

Ferrés assegura que, amb aquestes crítiques, vol generar “la reacció contrària” al que diu. Sacsejar consciències “perquè al final aquí sembla que la gent no vibra per res”, afegeix.

“La gent no recorda ni tan sols una lletra d’una havanera”

Ferrés considera que la implantació social actual de l’havanera no justifica que se li dediqui un monument a la rotonda. Ho diu ironitzant d’aquesta manera:

I afegeix que “l’havanera s’aguanta perquè la televisió les filma un cop l’any, però la resta de l’any és inexistent. Si algú vol sentir cantar havaneres, val més que vagi a Menorca, a Maó, a es Cau”.

Habitatge social al centre de Palafrugell

A l’entrevista, Josep Ferrés ha defensat la seva abstenció a la votació del Pla Local d’Habitatge de Palafrugell. Demana que l’Ajuntament dediqui els esforços obligar el banc dolent a fer habitatge social als pisos buits que hi ha al centre del poble.

Ferrés creu que la generació d’habitatge públic dinamitzaria l’activitat econòmica donant feina a les empreses que es dediquen a la rehabilitació i restauració. A més, creu que s’hauria d’obligar a les empreses que s’hi dediquin a contractar persones joves com a aprenents.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).Segueix llegint