Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cap de setmana de temperatures hivernals

Escrit per a 1 d'Abril de 2022

  • Les temperatures es mantindran baixes durant tot el cap de setmana.

Tot i començar el mes d’abril, aquest cap de setmana els termòmetres seran més semblants als dels mesos d’hivern. En aquest sentit, l’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual, destaca que ha entrat aire polar.

Aquesta setmana ha estat de contrastos meteorològics. Durant la nit de dijous a divendres va caure un registre de 2,4 litres per metre quadrat a Palafrugell, segons Meteopalafrugell.net.

Illes Medes de fons
Fotografia: Miquel Galceran

A més, durant una estona va tenir un episodi de calamarsa. Malgrat això, a les primeres hores del dia, amb l’arribada de la tramuntana, el temps va canviar radicalment. Pascual destaca que el vent del nord seguirà fins al vespre del divendres i llavors, minvarà.

Durant la nit de divendres a dissabte el cel quedarà ennuvolat i es mantindrà fins a les primeres hores del dissabte. Pel que fa al vent, es reforçarà durant el dia.

Vistes de Palafrugell
Fotografia: Miquel Galceran

El diumenge serà assolellat i amb una disminució de la intensitat del vent, que anirà acompanyada de tempestes a l’interior. Al vespre es reforçarà la tramuntana.

Pascual destaca que la situació actual no és estranya i que pot succeir durant la primavera i a la tardor. Remarca que això es produeix per la combinació del moviment de masses d’aire i el contrast de temperatures entre el nord d’Europa i Àfrica.

Per acabar, la setmana vinent el temps serà més estable i amb una pujada dels termòmetres.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *