Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cap de setmana amb menys xafogor

Escrit per el 25 de Juliol de 2020

  • La temperatura i la humitat lleugerament inferior permetran una sensació de xafogor inferior.
  • Es normalitza la temperatura de l’aigua de mar a causa del vent de garbí.

Aquest dissabte es preveu amb algun núvol, però amb vent fluix i unes temperatures lleugerament inferiors comparades amb la dels darrers dies, ens afirma l’observador meteorològic de l’Estartit Josep Pascual.

El diumenge també es preveu tranquil, amb vent de garbí fluix a la tarda i el cel net. L’estat de la mar també estarà encalmat.

La temperatura i humitat lleugerament inferiors permetran que la sensació de xafogor sigui més baixa que els dies passats.

Temperatura del mar normalitzada

Tot i els rècords de temperatura marítima assolits durant els mesos de maig i juny, actualment s’ha normalitzat. El vent de garbí que ha bufat de forma persistent ha provocat corrents marins a la superfície i en conseqüència, una disminució de la temperatura. Actualment és d’uns 22 graus, més semblant a la que pertocaria al mes de juliol. Fins i tot, a 15-30 metres de profunditat és més baixa que la mitjana.

Aquest canvi es deu perquè a 60-80 metres de fondària persisteixen temperatures fredes de fins a 14 graus. Entre la superfície i aquesta capa hi ha una zona de transició, la termoclina, amb turbulències provocades per la diferència de temperatures. A l’estiu el seu comportament és irregular i, depenent dels corrents marins, pot provocar que l’aigua més freda arribi a pocs metres de profunditat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).