Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Rècords meteorològics durant el confinament

Escrit per el 7 de Juliol de 2020

  • Rècord de temperatura de l’aire i de l’aigua del mar al mes de maig. Rècord en el nivell del mar als mesos de maig i juny.
  • Malgrat l’aturada de l’activitat humana això no ha suposat un canvi, en positiu, de la temperatura ni del nivell del mar.

Josep Pascual, observador meteorològic de L’Estartit i que porta quatre dècades fent aquestes observacions, va poder continuar amb les seves investigacions durant els mesos de confinament. En aquest sentit, malgrat que s’ha parlat que durant aquells mesos la natura havia recuperat terreny per la manca d’activitat humana, això no es va traduir en les seves observacions. Així, l’observador explica que durant aquests mesos s’han continuat registrant temperatures i nivells del mar de rècord.

Josep Pascual, remarca que no notà cap millora durant el confinament en l’estat del mar a causa de la inèrcia dels mesos anteriors. Precisament, al mes de maig es va registrar un rècord de temperatura de l’aire i de l’aigua marítima en el darrer mig segle. A més, el nivell del mar ha estat el més alt en els darrers 30 anys, una situació que s’ha repetit al juny i que pot tenir repercussions negatives durant episodis de temporals.

La natura recupera el seu espai

No obstant això, Pascual ens confirma que va percebre com la natura recuperava el seu lloc. Així va poder veure espècies que no són habituals. D’altra banda, també reconeix que el confinament va permetre que la població es fixés més amb detalls que fins llavors els havien passat desapercebuts.

Amb tot, malgrat que hi ha hagut imatges boniques i que s’han fet virals per les xarxes socials, la realitat és que caldria un canvi més sostingut en el temps perquè això es notés a nivell climàtic. En aquest sentit, Pascual apunta a que hi ha d’haver un canvi de xip.

No obstant això, durant les setmanes de confinament hi va haver espècies que es van deixar veure més de l’habitual. Així, Josep Pascual ens ha fet arribar aquestes imatges d’un nombrós grup de flamencs als aiguamolls de la Pletera i un puput passejant pel centre de l’Estartit.

Un grup de flamencs als aiguamolls de la Pletera – Josep Pascual
Puput “passejant” pels carrers de l’Estartit


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).