Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Més aparcament a Llafranc, menys a Calella

Escrit per el 15 de Juny de 2021

  • Conversem amb el regidor de mobilitat Pau Lladó sobre els canvis en la mobilitat i l’oferta d’aparcament del nucli costaner de Llafranc.
  • Destaca la creació de 50 places d’estacionament gràcies al fet que el carrer Amadeu Vives es farà de sentit únic.
  • D’altra banda, també s’ha equipat de 40 places d’aparcament més l’entorn del Far de Sant Sebastià.

Nous canvis de mobilitat al nucli costaner de Llafranc. El regidor de mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell, Pau Lladó justifica els canvis fets en pro d’augmentar la seguretat de determinades zones del nucli. Així com també destaca, que hi ha més aparcament a Llafranc.

En primer lloc, Lladó exposa les actuacions que comportarán a l’augment de l’oferta d’aparcament gratuït a Llafranc. Aquests canvis de mobilitat afectaran al carrer Amadeu Vives, el qual passarà de ser de doble sentit a sentit únic. Així, gràcies a l’eliminació dels dos sentits entre els carrers Xarambecu i Santa Marta es guanyaran 50 noves places d’estacionament.

Amb aquestes actuacions, Lladó delcara que “s’han de caminar 5 minuts que no són planers” però suposen descongestionar l’entorn inmediat de la platja de Llafranc: un dels objectius principals de l’Àrea de mobilitat.

L’entorn del Far de Sant Sebastià amb 40 places d’aparcament més

D’altra banda, coneixem que a l’entorn del Far de Sant Sebastià també s’han instaurat 40 places d’aparcament gratuït noves. Equipant així d’aparcament no només l’entorn immediat de la platja, sinó també el “d’un lloc de destinació turística cultural”.

Sobre les actuacions en l’entorn del Far de Sant Sebastià, Lladó declara que s’està estudiant des de urbanisme connectar amb una escala natural el carrer Paraguay amb el mirador del Turró.

Davant les respostes de la ciutadania sobre les actuacions del Far de Sant Sebastià, Lladó justifica que “no volem impedir que la gent accedeixi al far. Si no intentar que la gent arribi però sense necessitat de deixar el cotxe al voltant immediat”. A continuació, demana comprensió davant les actuacions i les justifica.

Canvis al carrer Lepant

D’altra banda, a Calella de Palafrugell està previst que, de forma immediata, es modifiqui el trànsit del carrer de Lepant. L’actuació consistirà en l’eliminació dels estacionaments a tot el carrer i l’ampliació de la zona de calçada destinada als vianants. Així ens presenta l’actuació el regidor de mobilitat.

Les obres, en resposta a les nombroses instàncies veïnals que s’han presentat els darrers anys, els permetrà guanyar un tram de calçada per ampliar l’espaï destinat als vianants i s’ordenarà un carril de circulació adequat a la normativa municipal. Així doncs, el càrrega i descarrega ha estat traslladat al carrer Ermita Corbera.

A continuació, avançant una de les actuacions que tindrà lloc després de l’estiu, Lladó declara que hi haurà una altra modificació al carrer Lladó. Amb la intenció de reduir la seva perillositat i també aconseguir més aparcament.

Per concloure, podeu accedir a l’entrevista completa amb el regidor de mobilitat Pau Lladó, al reproductor disponible a continuació:


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).