Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Una càmera regularà l’accés al Far de Sant Sebastià

Escrit per el 28 de Maig de 2021

 • De l’1 de juny al 30 de setembre només podran accedir a la part final del Far els residents, persones amb mobilitat reduïda i el personal i clients de l’hotel.

El departament de Mobilitat de l’Ajuntament de Palafrugell ha instal·lat una càmera que regularà l’accés al tram final del Far de Sant Sebastià. Aquesta restricció d’accés estarà vigent durant 3 mesos, de l’1 de juny al 30 de setembre.

El principal motiu per restringir l’accés de vehicles a motor, cotxes i motocicletes, a la muntanya de Sant Sebastià és millorar-ne la seguretat. Pau Lladó, regidor de Mobilat detalla que la mesura només funcionarà durant l’estiu, perquè aquest espai és en un dels indrets més visitats del municipi.

Així doncs, des d’avui es podrà veure instal·lada la senyalització que informarà pertinentment d’aquesta restricció. En aquest sentit, Lladó reconeix que tot i que l’objectiu és de regular l’accés al Far, la càmera tindrà caràcter sancionador.

No obstant això, per tal que la gent que no conegui la mesura, el regidor remarca que en diversos punts de la pujada a la muntanya hi haurà cartells informant de la prohibició d’accedir amb vehicle a motor a la part final. A més, també es donaran les alternatives pertinents perquè els conductors puguin estacionar els vehicles.

Amb tot, aquest control d’accés només afectarà als visitants. Per la seva banda, els residents i veïns, persones amb mobilitat reduïda, així com la gent que treballa o que s’allotja a l’hostatgeria de part més elevada de la muntanya, hi podran accedir acreditant-se degudament.

Ampliar les zones d’estacionament

Com ha reconegut Pau Lladó a Ràdio Palafrugell, aquesta nova mesura és la segona fase del que es va fer el juny de l’any 2020. En aquella ocasió es va fer que l’accés al Far fos de sentit únic. A més, amb aquella modificació també es van guanyar una trentena de places d’aparcament.

En aquesta línia, el consistori treballa per ampliar les més de 100 places que hi ha ara mateix com alternativa als carrers Colón i Paraguai. Lladó apunta que podrien ampliar en una cinquantena l’oferta de places d’estacionament.

La mesura entrarà en vigor aquest proper dimarts 1 de juny, per tant, es dona a conèixer a 3 dies d’entrar en funcionament. Tot i que el regidor de Mobiliat reconeix que es fa amb poc marge, repeteix que en els diversos encreuaments anteriors al tram final es donarà alternatives als visitants.

A més, per reforçar la idea que la mesura no té un afany recaptatori, a diferència de la resta de càmeres instal·lades al municipi, aquesta només estarà vigent durant els mesos d’estiu. Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Pau Lladó en la que explica que una càmera regularà l’accés al Far de Sant Sebastià al següent arxiu.


Opinions dels lectors
 1. Antònia el 1 de Juny de 2021 a les 16:09

  No estic d’acord els recons lluny de protegir-lo si es espantós las casas que están construin ,ens preneu el pèl.
  Poseu càmares a la plaça de can Mario que es bruta i pujan coches patinets etc.

 2. Joan Sardà Masllovet el 10 d'Octubre de 2023 a les 20:12

  Ho trobo que és d’un afany recaudatoria i res més. Jo sóc de fora de Palafruguell i l’any passat hi vaig pujar sense problemes i aquest any m’ han posat una multa sense saber lo del control.

 3. Pablo el 2 de Febrer de 2024 a les 0:12

  Único afán de recaudar…. Es un callejón sin salida, yo no pase el cartel ,ni subí al parking al ver la señal estacione en el margen y subí andando para preguntar… Y con las mismas me di la vuelta y nos fuimos!!!

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).