Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Buscant l’èxit educatiu dels col·lectius menys afavorits

Escrit per el 26 d'Octubre de 2022

Fa poc ens va visitar als nostres estudis en Jesús Carral, per parlar-nos d’un curs per fomentar la integració i l’educació en alumnes de secundària. A partir d’aquí ens va interessar sobremanera la seva feina. En Jesús és Orientador Comunitari d’Educació. Tal i com ens explica ell mateix, la seva tasca és acompanyar les famílies vulnerables del municipi en l’intent de proporcionar l’èxit educatiu als seus fills i filles.

Aquesta és una feina de les moltes que es porten a terme des de l’àrea d’Educació de l’ajuntament de Palafrugell. Es gestionen les subvencions del Departament d’Educació i, mitjançant una sèrie de diagnòstics, s’ofereix la figura de l’orientador per buscar aquest èxit acadèmic. També es fa el seguiment de l’alumnat de l’UEC (Unitat d’Escolarització Compartida)

En Jesús ens informa que Palafrugell és i ha estat pionera, com a ciutat educadora, en moltes figures i projectes com per exemple aquest de l’orientador, però que no és la única cosa en la que el nostre municipi està al capdevant.

La conversa sencera amb en Jesús Carral es pot recuperar en aquest enllaç


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).