Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Un curs de Tir amb arc va fomentar l’educació en valors i la integració en alumnes de secundària

Escrit per a 8 d'Octubre de 2022

  • Hi van participar 15 alumnes de secundària.

L’àrea d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell va organitzar la passada primavera un curs de Tir amb Arc dirigit a joves, en el marc del Pla Català d’Esport a l’Escola del Departament d’Educació. Amb la subvenció es va decidir oferir una activitat totalment diferent de les que s’havien fet fins llavors, ho destaca Jesús Carral, l’orientador comunitari de l’Àrea d’Educació de Palafrugell.

Aquesta estava dirigida a l’alumnat d’entre 12 i 15 anys dels diferents centres del municipi, promovent que els estudiants de secundària, els alumnes de la Unitat d’Escolarització Compartida (UEC), l’alumnat de l’aula d’acollida i amb Necessitats Específiques de Suport Educatiu (NESE) participessin de manera conjunta en una mateixa activitat.

Des de l’àrea d’Educació es treballa especialment en una cultura pedagògica integradora que contribueixi a l’aprenentatge psicosocial de l’alumnat del municipi sense discriminació per raons personals, socials, econòmiques i/o culturals. El curs de Tir amb Arc es va adequar als alumnes de secundària del municipi per educar en valors, millorar l’autoestima, fomentar el desenvolupament físic i ensenyar el treball en equip a través de l’esportivitat.

L’activitat va ser impartida per tres professionals del Club d’Arquers Esclanyà i hi van participar 15 alumnes de secundària dels diferents instituts del municipi. Les sessions, que van tenir lloc entre els mesos d’abril i maig inclosa la Setmana Santa, es van impartir en el camp de tir d’Esclanyà on el club fa els entrenaments i les competicions de la lliga catalana. 

L’alumnat assistent al curs va aprendre les tècniques bàsiques de Tir amb Arc. L’últim dia es va organitzar un campionat professional, en el que tots van rebre el seu premi: trofeu individual i berenar.

Mesos després de la realització de les activitats, es fa una valoració molt positiva de la iniciativa. Des de l’Àrea d’Educació, s’apunta que si hi hagués més finançament es podria allargar durant tot el curs.

Malgrat això, aquest curs no està garantit que es pugui tornar a repetir enguany, ja que el plantejament de la subvenció del Departament d’Educació és diferent. Els centres educatius de secundària hauran de proposar una nova activitat.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *