Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Brot de coronavirus al Palamós Gent Gran

Escrit per a 4 de Desembre de 2020

  • En l’actualitat, 15 professionals sanitaris i 30 pacients del Palamós Gent Gran han donat positiu en l’últim cribratge realitzat al centre.
  • Parlem amb l’Anna Ribera, directora assistencial del SSIBE, per conèixer la situació actual i les noves mesures instaurades en el centre.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell.

Des de Ràdio Palafrugell, establim contacte amb l’Anna Ribera, directora assistencial dels Serveis de Salut Integrats del Baix Empordà. Al llarg de la conversa, ens avança quina és la situació actual respecte l’augment de contagis al centre Palamós Gent Gran.

En primer lloc, l’Anna Ribera detalla quin és el funcionament de l’assistència al Gent Gran i la distribució de l’edifici. Seguint les indicacions del protocol de residències, el departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, va ordenar cribratges quinzenals als professionals dels centres per controlar el risc de rebrot. 

Segons les dades que comparteix amb nosaltres la directora assistencial del SSIBE, els resultats del darrer cribratge a l’equip sanitari van ser molt dolents. Quinze dels professionals sanitaris del Palamós Gent Gran, van resultar positius asimptomàtics.

Així mateix, davant de l’alt número de positius de l’equip sanitari amb tasques en diferents unitats de l’edifici, van decidir realitzar el cribratge a tots els pacients del Palamós Gent Gran. En el nou cribratge, van detectar 30 pacients positius, externs de la unitat d’aïllament per coronavirus de l’edifici.

“Coses molt sutils poden arribar a ser un avís de coronavirus”

D’altra banda, l’Anna Ribera no responsabilitza a una causa en concret de l’entrada del virus a la residència. D’entre les àmplies possibilitats, pot ser una visita de l’exterior, o bé un contacte amb un professional.

La gran majoria són asimptomàtics, i davant la situació del rellevant brot dins del Palamós Gent Gran, actualment “són contundents amb les mesures”.

D’entre les noves mesures, la tercera planta – on una meitat servia com a aïllament per pacients amb covid – ha passat a ser una unitat completa d’aïllament. Pel que fa als casos dels negatius “sospitosos”, aquests es troben aïllats a les seves respectives habitacions.

“No volem que Palamós Gent Gran sigui un lloc on la gent es pugui infectar”

Un altre punt important són les famílies dels diferents positius. Pel que fa als pacients, fa molts de dies que ja no poden rebre visites de l’exterior, amb la videotrucada com a única opció de contacte. Actualment, les visites al centre estan prohibides.

“Amb cada granet de sorra que fem tots, aconseguirem que la situació fins que no donem per resolt tot això de la Covid-19, sigui molt més suau del que realment podria ser”

Anna Ribera, directora assistencial del SSIBE.

Per concloure, l’Anna Ribera ens recorda que, amb l’arribada de la vacuna no hem de descuidar les mesures de seguretat al complet. Convé ressaltar que, fins que estiguem tots vacunats, passaran mesos.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *