Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Bernat Dedéu presenta el seu nou llibre a la Nollegiu Mediterrània aquest dissabte

Escrit per el 30 de Març de 2024

Quines conseqüències polítiques té l’assassinat? El filòsof Bernat Dedéu presenta aquest dissabte a Palafrugell el seu nou assaig, “No mataràs”. Forma part de la sèrie dels Deu Manaments de l’editorial Fragmenta. La presentació serà a les 18.30 a la llibreria Nollegiu Mediterrània.

L’assaig parteix de l’anunci de Déu a Moisès que no podrà alliberar els hebreus d’Egipte si no és fent ús de la força, cosa que contrasta amb el manament “No mataràs”. A partir d’aquest comunicat, el filòsof reflexiona sobre l’assassinat i les seves implicacions polítiques, i l’origen del pacte social que cedeix a l’Estat la capacitat de matat per evitar la temptació d’aniquilar-nos.

La sèrie Deu Manaments de l’editorial Fragmenta vol repensar els grans temes de la contemporaneïtat seguint el fil conductor dels deu preceptes que Déu va entregar a Moisès. Hi han escrit assajos Carla Vall, David Fernández o Jordi Graupera, entre d’altres.

Bernat Dedéu (Barcelona, 1979) és filòsof i músic. Es declara fanàtic de l’òpera mozartiana en relació amb el pensament de la modernitat; del noucentisme i la filosofia d’Eugeni d’Ors, i de l’estètica musical. Col·labora amb diversos mitjans, dirigeix el pòdcast literari L’illa de Maians.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).