Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Bel Olid enceta els actes del Dia Internacional de les Dones a Palafrugell

Escrit per el 27 de Febrer de 2022

  • El dia 8 de març es farà una marxa exploratòria per detectar punts insegurs als carrers de la vila.

Un any més, Palafrugell commemora el Dia Internacional de les Dones amb una agenda d’activitats en clau femenina. Enguany es vol reflexionar sobre el dret de les dones a ocupar i gaudir de l’espai públic amb llibertat i sense por. Així doncs, les activitats principals al municipi estan relacionades amb aquest aspecte: el dia 1, es farà una xerrada i el dia 8 de març hi haurà una marxa exploratòria per detectar punts insegurs als carrers de la vila. Totes les activitats són gratuïtes i obertes a tothom.

Cartell de la xerrada amb Bel Olid

Xerrada de Bel Olid

La xerrada de Bel Olid amb títol ‘Juntes farem nostra la nit’, oferirà reflexions sobre si els nens i les nenes reben els mateixos missatges i com aquests influeixen en la manera com ocupem després l’espai de participació, el físic, el laboral i l’espai digital. En certa manera, ens convida a reflexionar sobre com les dones aprenen a tenir por d’ocupar i gaudir de l’espai públic. Aquesta tindrà lloc el dimarts, 1 de març, a les 19.30 hores al Teatre Municipal de Palafrugell.

Bel Olid, escriptora, traductora i professora de traducció a la Universitat Autònoma de Barcelona, ha publicat Follem, Feminisme de Butxaca, kit de supervivència i el còmic Camioneres, entre molts d’altres. A més, ha rebut nombrosos premis literaris. També col·labora en nombrosos mitjans culturals i de comunicació com Catalunya Ràdio i el Diari Ara.

Agenda d’actes

A part de la xerrada, també s’han preparat altres activitats.

  • Dissabte, 5 de març a les 12 hores. Lliçons de Literatura Anglesa: La Senyora Dalloway de Virginia Woolf, a la Sala Polivalent de la Biblioteca de Palafrugell. A càrrec de Pere Gifra Adroher, profesor de la UPF. Col·labora: Fundació Tom Sharpe, Fundació Josep Pla i Biblioteca de Palafrugell. Les places són limitades i cal inscriure’s a la Biblioteca.
  • Dimarts, 8 març a les 18.30 hores. Acte reivindicatiu i institucional, a Plaça Nova.
  • Dimarts, 8 març a les 19 hores. Marxa exploratòria pel municipi per detectar punts insegurs per a les dones. Inscripcions a espaidona@palafrugell.cat i per WhatsApp al 644 18 41 23. Organitza: Espai Dona Palafrugell. Àrea de Benestar Social i Ciutadania.
  • Dimecres, 9 de març a les 17.30 hores. Hora del conte: Contes violetes a càrrec de la Tribu Juganera, a la Sala Polivalent de la Biblioteca. Activitat familiar gratuïta a partir dels 3 anys. Les places són limitades i cal inscriure’s a la Biblioteca.
  • Dimecres, 9 de març. Presentació del llibre Dones Valentes de Txell Feixas Torras, periodista i corresponsal de TV3 i Catalunya Ràdio a l’Orient Mitjà (Ara Edicions), a la Llibreria Vitel·la.
  • Dijous, 10 de març a les 18.30 hores. Presentació de Maite vaig ser jo, podries ser tu (Edicions Forment, 2021), a la Sala Polivalent de la Biblioteca. A càrrec de l’autora, Àngels Roura Massaneda. Col·labora: Espai Dona i Biblioteca de Palafrugell. Les places són limitades i cal inscriure’s a la Biblioteca.
  • Dissabte, 12 de març a les 18.00 hores. Blanca Traiter, un fantasma a la fàbrica de Can Mario, visita teatralitzada en clau de dona, al Museu del Suro de Catalunya. Activitat gratuïta, per a adults i joves a partir de 12 anys. Reserva prèvia a info@museudelsuro.cat o al 972 30 78 25.

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).