Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Avui Palafrugell portarà a aprovació un pressupost que es focalitza en la lluita contra la crisi provocada per la pandèmia

Escrit per a 23 de Novembre de 2020

  • S’ha confeccionat un pressupost amb un marcat caràcter social destinat a lluitar contra la Covid-19.
  • El ple extraordinari l’oferirà Ràdio Palafrugell en directe aquest vespre a les 7.

L’equip de Govern de l’Ajuntament de Palafrugell portarà a aprovació del Ple del consistori, la proposta de Pressupost Municipal per a l’exercici 2021, per un import global consolidat de 41.008.526 euros. Aquest pressupost inclou l’Ajuntament i l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP), el Museu del Suro i el consorci Fraternal-Mercantil. El plenari extraordinari sobre els pressupostos tindrà lloc avui dilluns 23 de novembre, a les 7 de la tarda.

L’objectiu principal d’aquest pressupost és donar continuïtat a l’aposta d’inversions en la lluita contra les conseqüències provocades per laCovid-19, així com donar suport a tots aquells sectors que han vist mancades les seves activitats durant la pandèmia. Per aquest motiu part dels esforços pressupostaris estaran destinats a l’àrea de Benestar Social, la qual s’incrementarà amb 6,14% la despesa corrent respecte a l’any interior i també comptarà amb més personal.

Pel que fa referència a les inversions, enguany tindran un caràcter més restrictiu i seran menors que les de l’any anterior. Tot i això, pel 2021 hi destaca l’execució de la pista de carril destinat a la bicicleta a l’avinguda del Mar, que ha de ser una realitat al llarg de l’any i on s’hi destinen en total 610.000 euros, dels quals 305.000 euros ja es van pressupostar a l’exercici 2020 i 305.000 euros es pressuposten a l’exercici 2021. D’altra banda, una de les principals inversions per a l’exercici servirà per donar un nou impuls al Museu del Suro amb 642.000 euros que han de servir per crear la seva museografia, on cal esmentar que aquesta inversió compta amb l’impuls del programa operatiu del fons FEDER dins els programes sobre les línies de patrimoni. Així mateix, es destinen 358.092 euros per a la creació d’una part important de la futura enoteca del propi museu, la qual s’hauria de consolidar a partir de dues anualitats.

L’aposta per a la sostenibilitat i el medi ambient també quedarà reflectida en aquest pressupost, ja que per primera vegada es contempla la instal·lació de diversos punts de recàrrega destinats a vehicles elèctrics, amb una inversió de 50.000 euros.

Finalment, cal destacar que el pressupost d’inversions d’enguany pretén destinar una part important a les millores urbanes, així l’execució de les obres del carrer Constància tindran una aportació de 160.000 euros i la del carrer Torroella, que comptarà amb una partida de 150.000 euros. Així mateix, es destinen 195.000 euros a millores urbanes amb l’objectiu d’anar arreglant aquells espais i carrers que es troben més deteriorats.

Segons Josep Piferrer, alcalde de Palafrugell, “malgrat que aquests seran un pressupostos marcat per la incidència de la Covid, durant l’any, també comptarem amb un important pla de xoc a càrrec del romanent de tresoreria que ens ha de donar eines per fer front a totes les necessitats dels diferents sectors del nostre municipi que han quedat afectats per l’actual crisi econòmica”.

A Ràdio Palafrugell recordem que hem parlat abastament dels pressupostos amb Juli Fernàndez (AQUÍ), cap de l’oposició, amb Joan Vigas (AQUÍ) i amb l’alcalde Josep Piferrer (AQUÍ)


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *