Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


El PSC respon a l’equip de govern sobre les ordenances fiscals i la partida de pressupostos 2021

Escrit per a 20 de Novembre de 2020

  • Juli Fernández fa referència a una difícil i llarga recuperació econòmica de cara al pròxim any.
  • El PSC no defensa les modificacions d’ordenances “sobre la marxa” per part de l’equip de govern.
  • L’oposició reclama la necessitat d’un pla de contingència extraordinària de cara a l’hivern 2021.

Nerea Cabello per Ràdio Palafrugell, entrevista per Rafel Corbí.

Juli Fernández, portaveu del PSC (Partit dels Socialistes de Catalunya) a l’oposició al nostre municipi, va visitar els nostres estudis per parlar sobre l’actualitat de Palafrugell. Durant la conversa, es van tractar temes com el vot negatiu al ple de les ordenances fiscals i als pressupostos pel pròxim any 2021.

En primer lloc, Juli Fernández expressa la seva posició al punt del passat ple d’octubre sobre les ordenances fiscals, focalitzat a garantir el benestar social de la població davant la crisi postpandèmica de la COVID-19.

A continuació, Fernández expressa el seguit de punts amb els quals es troben en desacord amb l’equip de govern.

Tot seguit, Juli Fernández fa referència a una difícil i llarga recuperació econòmica l’any 2021 A més també, davant l’aprovació de les mateixes ordenances fiscals que les previstes pel 2020, opina sobre l’ordenança fiscal d’habitatge desocupat i l’augment l’IBI.

“A mi no em preocupa tant que aquests paguin, els que han de pagar. Em preocupa que aquests que no poden pagar en aquest moment, que són moltíssimes famílies, no arribin a final de mes”

El PSC no defensa les modificacions d’ordenances “sobre la marxa” per part de l’equip de govern. Defensa que, davant el lent marge d’actuació de les institucions, no es pot actuar seguint el mateix ritme que els problemes, quants aquests es presentin, en una situació com l’actual.

De la mateixa manera, Juli Fernández preveu un 2021 difícil, amb empreses amb molts problemes. Per aquesta raó, no entén el per que l’equip de govern no estableix unes ordenances fiscals basant-se en el pitjor de la situació.No tinc cap incertesa. El 2021 serà dolent“.

Respecte als ajuts econòmics proporcionats per l’equip de govern, Juli Fernández recorda que el PSC en va ser un dels proponents. Seguidament també fa menció a que, en l’anterior ple d’agost, va reclamar la necessitat d’un pla de contingència extraordinària de cara a l’hivern 2021. Creu que no n’hi ha prou amb les ajudes establertes.

“Em preocupa el que està passant, la quantitat de famílies que estan quedant en mans del Banc d’Aliments o Creu Roja”

Un altre punt important pel portaveu de l’oposició, és el valor que la ciutadania fa del treball de les administracions. Comparteix que si les persones no veuen un lideratge per part de l’administració més propera, no veuen ajuda. “La gent vol sensibilitat i que l’administració més propera els faci costat“.

Així mateix, Fernández visualitza que la situació actual supera al govern pel que fa a les ordenances fiscals, i amb aquest fet justifica la decisió d’actuar a mesura que vagi avançant la situació.

“Es mantenen les mateixes partides de pressupostos com si no hi hagués passat res el 2020”

Aquest pròxim dilluns 23 de novembre hi haurà sessió plenària extraordinària de pressupostos. Juli Fernández espera l’acord de tots els integrants de la comissió del Covid-19 (equip de govern, Cs i Comuns), a diferència de com va succeir amb les ordenances fiscals.

A continuació, comparteix a través dels nostres micròfons que troben a faltar la mancança d’un projecte concret per donar resposta al pla d’emergència. Així com una partida per donar resposta a la contingència.

Juli Fernández opina que l’estalvi pressupostari no cal estalviar-lo aquest any, sinó que defensa invertir-lo en activitats socials i econòmiques.

D’altra banda, també fa referència a la manca de polítiques públiques que posin habitatge públic al mercat, sigui de construcció directa o expropiació a grans tenidors. El PSC pensa que el pressupost, igual que les ordenances, no estan adaptades a les condicions del 2021.

Finalment, Fernández fa memòria de que no es pot utilitzar el romanent disponible per despeses ordinàries, sinó extraordinàries i necessàries. Per tant, des de l’oposició avisa que estaran atents a aquestes inversions del romanent, per fer seguiment de la situació pressupostària en la que pot arribar a quedar l’Ajuntament.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *