Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Avança la vacunació a Palafrugell

Escrit per el 25 de Febrer de 2021

  • Nacho Pascual, director de l’Àrea Bàsica de Salut de Palafrugell fa balanç del primer dia de vacunació a les persones grans dependents.
  • La setmana que ve s’ha d’iniciar la vacunació a les persones majors de 80 anys i amb alguna patologia.

Aquesta setmana ha començat la vacunació de la COVID-19 a la població en general. En concret, els primers en rebre la primera dosi han estat les persones grans dependents. Per aquest motiu, contactem amb Nacho Pascual, director de l’ABS de Palafrugell per saber com avança la vacunació a Palafrugell.

Primer de tot, Pascual ha detallat com funciona la vacunació en aquesta primera fase en la que es dirigeix a la ciutadania. La dirigida a grans dependents, i als seus cuidadors, a Palafrugell es vacunaran al voltant de 350 persones.

Una de les incògnites que té la població és saber quan li tocarà vacunar-se. En aquest sentit, Nacho Pascual explica que el ritme de vacunació depèn del número de dosis que les farmacèutiques facin arribar a cada país.

Moment de la vacunació a una de les cuidadores al Casal Parroquial de Palafrugell

No cal trucar als Centres d’Atenció Primària

D’altra banda, en tots els casos, el director de l’ABS de Palafrugell ha recordat que ni els grans dependents ni els majors de 80 anys que s’han de començar a vacunar la setmana que ve han de trucar al CAP. Així, l’atenció primària ja es posarà en contacte amb les persones que s’hagin de punxar.

En els darrers dies, en comunitats com a Galícia, s’han canviat la llei de Salut Pública per obligar a tothom a vacunar-se. Pascual, però, ha apuntat que això no succeeix a Catalunya.

Tot i que ha recordat que la vacunació no és la solució única, sí que és la mes eficaç per si en cas d’infecció no tenir afectacions greus.

Per últim, ha recordat que l’únic punt de vacunació al municipi és al Casal Parroquial. A l’enllaç podeu recuperar l’entrevista íntegra amb Nacho Pascual en la que explica com avança la vacunació a Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).