Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aquest dissabte, nova campanya de donació de sang a Palafrugell

Escrit per el 7 de Febrer de 2023

El proper dissabte 11 de febrer, Palafrugell participa en una nova campanya de donació de sang. La donació tindrà lloc al Casal Parroquial de 10 a 14h i de 16 a 20.30h, i és recomanable reservar hora al web donarsang.gencat.cat.

A Catalunya, calen 13.000 donacions per fer front a les necessitats dels pacients. Les festes i el fred són dos motius que provoquen que menys persones vagin a donar sang. Malgrat això, els hospitals continuen amb la seva activitat de transfusió. Per remuntar les donacions i cobrir les necessitats de les persones necessiten sang, demanem a tothom que es trobi bé de salut que vagi a donar les properes dues setmanes.

Tots els grups són necessaris, però ara especialment l’A- i el 0-, l’universal, són els que es troben es una situació més crítica. Actualment hi ha menys de 6.000 unitats a les neveres del Banc de Sang, una xifra per sota del nivell òptim, que se situa al voltant de les 8.000 unitats. Per poder remuntar les reserves, cada dia caldrien entre 1.100 i 1.200 donacions.

Qui pot donar sang?
De forma general, pot donar sang qualsevol persona que tingui bona salut i que compleixi les següents condicions bàsiques:
•    Tenir entre 18 i 70 anys
•    Pesar 50 quilos o més
•    En cas de ser dona, no estar embarassada

A més, qui hagi anat a l’estranger pot consultar prèviament el web www.donarsang.gencat.cat/viatges per comprovar si hi ha algun impediment per donar sang.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).