Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Aquest cap de setmana seguirà la variabilitat meteorològica

Escrit per el 12 de Novembre de 2021

  • Aquest episodi de pluges ha deixat 59,8 l/m2 a Palafrugell en tres dies.
  • Durant el dissabte tindrem una treva de les pluges, però podran tornar el diumenge.

Aquesta setmana es va deixar enrere el fort episodi de vent de tramuntana, per donar pas a les precipitacions ocasionades per la borrasca Blai. A Palafrugell aquesta borrasca va deixar un registre de gairebé 60 l/m2 des del dimecres, segons les dades de meteopalafrugell.net. L’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual, explica que aquesta pluja ha anat molt bé perquè no ha caigut de cop i ha permès mullar el terreny molt sec.

A part de les precipitacions, aquests passats dies va haver-hi temporal de mar i des de Protecció Civil es van activar alertes pel perill. Pascual explica que això va provocar un moviment de l’aigua de les diferents profunditats.

Cel rogent
Fotografia: Josep Pascual

Dissabte amb estones de sol i diumenge amb l’arribada de pluges

Pel que fa a la previsió meteorològica, durant el que queda de divendres hi haurà la possibilitat de la presència de núvols i algun plugim. En canvi, durant el dissabte el vent serà fluix, de tramuntana o gregal, i amb estones de sol. A partir de diumenge, la meteorologia canviarà, el cel s’ennuvolarà i augmentarà el vent. A la nit de diumenge a dilluns podran arribar de nou les pluges.

Això serà provocat per la continuació de les pressions atmosfèriques baixes. La borrasca Blai seguirà al sud de les Illes Balears, però hi haurà diversos anticiclons en diferents punts del continent europeu. Un serà a les Illes Açores, un altre a l’est del continent i un tercer al nord d’Escandinàvia. Els dos darrers s’uniran i formaran una barrera que, juntament amb el de les Illes Açores, bloquejaran l’arribada de vents de l’Atlàntic. Mentrestant, arribarà una depressió provinent de les Illes Britàniques amb aire fred en alçada. Aquest front serà el que provocarà ruixats entre el diumenge i el dilluns.

Per acabar, recordar que es pot recuperar la conversa íntegra amb Josep Pascual a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).