Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Cap de setmana amb temperatures fredes i vent de tramuntana

Escrit per a 5 de Novembre de 2021

  • Durant el cap de setmana seguirà el vent de tramuntana que provoca un augment de la sensació de fred.
  • Predominarà el sol, però diumenge a la tarda podrien haver-hi precipitacions lleus.
  • Feia temps que no hi havia un episodi de tramuntana com aquest.

Aquesta setmana les temperatures s’han mantingut baixes i el vent de tramuntana ha afavorit a l’augment de la sensació de fred. Una dinàmica que continuarà aquest cap de setmana, tal com explica l’observador meteorològic de l’Estartit, Josep Pascual.

El vent del nord causa que hi hagi poca variabilitat de la temperatura entre el dia i la nit. A més, Pascual destaca que feia temps que no teníem un episodi de tramuntana com el que estem tenint aquests dies, ja que els darrers registrats van ser molt febles i de poca durada.

Fotografia de cel amb núvols
Fotografia: Josep Pascual

La sensació de fred seguirà

Aquest pròxim cap de setmana seguirà la situació meteorològica actual, amb un predomini del sol i la sensació de fred elevada a causa de l’efecte de la tramuntana. Una situació que serà diferent de la que hi haurà entre les Illes Balears i el nord d’Àfrica en què s’hi crearà una zona de baixa pressió que hi deixarà pluges.

De cara a diumenge, una cua d’aquella depressió podria arribar fins aquí i fer caure algunes precipitacions febles. Serà especialment a la tarda, quan minvi el vent.

Segons els pronòstics actuals, a principis de la setmana vinent seguirà el vent de tramuntana, tot i que anirà a la baixa.

Temperatura del mar de gairebé 18 graus

Pel que fa a la temperatura del mar, actualment és de 17,9 graus, però amb les temperatures fredes probablement anirà baixant, tal com explica Josep Pascual.

Per acabar, recordar que es pot recuperar la conversa íntegra amb Josep Pascual a continuació.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *