Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Anna Ribas Palom analitzarà els efectes del canvi climàtic a la Costa Brava

Escrit per el 9 de Novembre de 2022

  • Serà en una nova edició de les II Jornades de Meteorologia i Canvi Climàtic, que se celebrarà dijous a les 19.30 al Museu del Suro.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell organitza les II Jornades de Meteorologia i Canvi Climàtic amb motiu del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic, que es va celebrar el 24 d’octubre per conscienciar-ne sobre els seus efectes i com adaptar-nos-hi.

Les diferents activitats se celebren al Museu del Suro i aquest dijous serà el torn de la doctora Anna Ribas Palom, catedràtica de Geografia Humana del Departament de Geografia de la Universitat de Girona. Oferirà la xerrada ‘Previsions i efectes del canvi climàtic a la Costa Brava’. Permetrà tenir una visió dels efectes del canvi climàtic al nostre territori. La xerrada serà a les 19.30 hores.

A part de l’anàlisi de les afectacions actuals, com la temperatura o la pujada del nivell del mar, també es farà un pronòstic de què podrà passar en el futur.

El canvi climàtic també suposarà altres impactes, com poden ser els econòmics per l’efecte de la importància del turisme a la zona.

Per altra banda, destaca que aquesta xerrada s’havia de fer al març de l’any 2020, però va haver-se de suspendre per l’esclat de la pandèmia. Afegeix que quan va actualitzar les dades que tenia preparades, va comprovar que s’havien batut rècords en només dos anys.

Alguns dels efectes que es comentaran seran l’increment del nivell del mar i l’augment de la temperatura marítima, amb la consegüent afectació de molts ecosistemes. També, es destacarà la pèrdua de platges, l’increment de les precipitacions intenses i períodes de sequera de llarga durada. Afegeix que generalment hi ha força consens entre els experts i les expertes sobre els efectes del canvi climàtic, tot i les diferències de pronòstics.

Anna Ribas Palom és catedràtica en geografia humana, una disciplina que estudia la relació entre la natura i la societat. Actualment, treballa en projectes d’investigació sobre les polítiques que s’han de dur a terme per fer front a la crisi climàtica, l’ús de l’aigua dels residents a Girona durant el període confinament i també, l’estudi de la desurbanització de la Platera de l’Estartit i el perfil dels i les visitants.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).