Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


L’Àrea de Medi Ambient comença les II Jornades de Meteorologia i Canvi Climàtic

Escrit per el 25 d'Octubre de 2022

  • Les jornades se celebraran al Museu del Suro per tal de conscienciar sobre els efectes del canvi climàtic i com adaptar-nos-hi.

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Palafrugell organitza les II Jornades de Meteorologia i Canvi Climàtic amb motiu del Dia Internacional contra el Canvi Climàtic celebrat el 24 d’octubre per conscienciar-ne sobre els seus efectes i com adaptar-nos-hi. Ho explica el regidor de Medi Ambient, Marc Heras.

Les jornades començaran aquest dijous a les 19.30 hores al Museu del Suro amb ‘Els efectes del canvi climàtic sobre els ecosistemes’. Té com a objectiu destacar els canvis que experimenten les espècies i els ecosistemes pel canvi climàtic. Anirà a càrrec del Dr. Joaquim Garrabou Vancells, investigador de l’Institut de les Ciències del Mar del Consell Superior d’Investigacions Científiques.

II Jornades de Meteorologia i Canvi Climàtic

El dijous 10 de novembre a les 19.30 hores, Anna Ribas Palom, catedràtica de Geografia Humana del Departament de Geografia de la Universitat de Girona, oferirà ‘Previsions i efectes del canvi climàtic a la Costa Brava’. Permetrà tenir una visió dels efectes del canvi climàtic al nostre territori.

La tercera jornada anirà a càrrec de l’expert en enginyeria marítima, Màrius Tomé, per destacar els efectes dels temporals a la costa, repassant-los i destacant quins són els pronòstics de futur. Serà el dijous 17 de novembre.

Per acabar, el 24 de novembre a les 19 hores s’oferirà una taula rodona per entendre com han de ser els espais urbans adaptats a les noves tendències climàtiques. Hi participaran el geògraf Marc Lemus, l’ambientòleg Jaume Marlès i la biòloga i amb un màster d’arquitectura del paisatge, Anna Zahonero.

La moderació anirà a càrrec del divulgador científic i presentador del programa de Ràdio Palafrugell Radiació de fons, Joan Regí.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).