Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Paqui Badosa: “Hem de fer exploració personal per detectar a temps [el càncer de mama]”

Escrit per a 23 d'Octubre de 2022

  • El punt de sortida de Palafrugell és aquest diumenge a les 10 del matí des de la pista annexa del Pavelló d’esports.
  • Amb la cursa es vol posar èmfasi sobre la necessitat de fer-se proves exploratòries per detectar la malaltia a temps.

Aquest diumenge té lloc la cursa ‘Corre per les mames’ per recordar el Dia Mundial del Càncer de Mama que va tenir lloc el 19 d’octubre. Aquesta jornada vol posar èmfasi en la importància d’aquest càncer que afecta un elevat nombre de dones i, en menor mesura, d’homes.

La presidenta d’Oncolliga Girona, Paqui Badosa, explica que jornades com aquestes permeten fer present la malaltia, ser conscients que és important fer-se proves exploratòries. Tanmateix, també afegeix que afortunadament la recerca ha millorat molt i que els tractaments s’han perfeccionat.

Amb la cursa, que començarà a les 10 del matí des de la pista annexa del Pavelló d’esports, es volen aconseguir fons per al projecte ‘Guapes i Valentes’, que ofereix un banc de perruques, suport psicològic, drenatge limfàtic, marxa nòrdica i estètica oncològica.

Enguany té lloc la tercera edició de la cursa, però és la primera presencial i es pot fer caminant o corrent. Se celebrarà simultàniament en vint-i-dos municipis de les comarques gironines, entre ells Palafrugell, Mont-ras i Palamós. Badosa agraeix el suport que van rebre les dues darreres edicions virtuals i s’espera arribar a 5.000 persones.

El disseny de la samarreta de la cursa és de la il·lustradora Anna Grimal, que ja havia col·laborat prèviament amb l’Oncolliga.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *