Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Actualitat educativa de Palafrugell

Escrit per el 24 de Febrer de 2021

  • Mònica Alcalà, regidora d’Educació, detalla sota quines condicions els centres educatius de Palafrugell han adaptat les jornades de portes obertes.
  • D’altra banda, comentem l’estat de la COVID-19 als centres i la nova subvenció que han rebut l’àrea d’Educació.

Aquest matí els nostres estudis han donat la benvinguda a la regidora d’Educació, Mònica Alcalà, per fer un repàs de l’actualitat educativa de Palafrugell. Així, ha comentat les jornades de portes obertes dels centres educatius palafrugellencs. D’altra banda, Alcalà actualitza l’estat actual de la COVID-19 als centres educatius de la vila i avança una nova subvenció de l’àrea d’educació.

Per començar, Mònica Alcalà detalla quines seran les condicions sota les quals es realitzaran les jornades de portes obertes. Així, explica que tots els equips directius del municipi van consensuar oferir una xerrada virtual del funcionament del centre. A més de la possibilitat de fer visites guiades per les instal·lacions en grups reduïts.

Horaris de les xerrades en línia

A continuació, adjuntem tota la informació en relació a les xerrades en línia dels diferents centres educatius de Palafrugell.

Escoles d’infantil i primària (de 3 a 12 anys)
•    Escola Barceló i Matas: divendres 26 de febrer, xerrada en línia a les 19.00 h
•    Col·legi Sant Jordi: dilluns 1 de març, xerrada en línia a les 19.00 h
•    Escola Vedruna: dimarts 2 de març, xerrada en línia a les 19.00 h
•    Escola Pi Verd: dimecres 3 de març, xerrada en línia a les 19.00 h
•    Escola Carrilet: dijous 4 de març, xerrada en línia a les 19.00 h
•    Escola Torres Jonama: divendres 5 de març, xerrada en línia a les 19.00 h

Instituts de secundària (de 12 a 16 anys)
•    Centre Prats de la Carrera: dijous 25 de febrer, xerrada en línia a les 19.00 h
•    Col·legi Sant Jordi: dilluns 1 de març, xerrada en línia a les 19.00 h
•    Institut Baix Empordà: dimarts 2 de març, xerrada en línia a les 19.00 h
•    Institut Frederic Martí Carreras: dimecres 3 de març, xerrada en línia a les 19.00 h
•    Institut Nou Palafrugell: dijous 4 de març, xerrada en línia a les 19.00 h

www.palafrugellpreinscripcions.com

Altrament, la regidor d’Educació informa sobre la creació d’un nou web dedicat a facilitar a les famílies el procés d’inscripció de l’alumnat. Aquest nou portal començarà a funcionar el dimarts 2 de març i inclourà informació sobre tota la documentació necessària per a les inscripcions, i els canals de contacte amb les escoles.

En segon lloc, Alcalà també ha fet una pinzellada de l’INS Nou Palafrugell. Un institut en creixement que el curs vinent acollirà tres grups de primer d’ESO i tres més de segon.

Tot seguit preguntem a la Mònica sobre el projecte del nou pavelló poliesportiu que ampliaria l’espai de l’INS Nou Palafrugell, així com l’oferta esportiva del municipi.

Afectació actual de la COVID

En l’actualitat, els centres d’educació primària i secundària del nostre municipi tenen un percentatge molt baix d’aules confinades. El que es tradueix com una situació controlada que evoluciona correctament.

Així, Mònica Alcalà en fa una valoració positiva gràcies “a la molt bona feina dels centres i les famílies que també estan col·laborant moltíssim”.

Per últim, Alcalà avança l’aportació econòmica que ha rebut el municipi dins del marc del Pla de Millora d’Oportunitats Educatives (PMOE)

Els tallers d’estudi assistit, ofereixen orientació, seguiment i suport als i les alumnes que tenen més dificultats en dur a terme l’activitat escolar amb normalitat.

Podeu recuperar l’entrevista íntegra amb la regidora d’Educació en la que repassa l’actualitat educativa de Palafrugell al següent enllaç.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).