Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Juli Fernández: “El romanent ha de servir per afrontar projectes estratègics”

Escrit per el 17 de Febrer de 2021

  • El cap de l’oposició dubte de si el govern municipal està capacitat per invertir el romanent de tresoreria acumulat que ascendeix al voltant dels 9 milions d’euros.

Juli Fernández, portaveu socialista a l’Ajuntament de Palafrugell, considera que el govern municipal hauria d’utilitzar el romanent de tresoreria per redefinir el model de ciutat i incentivar el turisme i la cultura. En aquest sentit, apunta que no hi ha una estratègia clara i que es va tard.

Els ajuntaments sanejats de l’estat espanyol tenen fins el 31 de desembre del 2022 per invertir els romanents de tresoreria acumulats en els darrers 10 anys. Aquest és el cas del consistori de Palafrugell que disposa de uns 9 milions d’euros. En aquesta línia, Fernández dubte de la capacitat del govern municipal de poder afrontar aquesta oportunitat històrica.

En aquest sentit, el cap socialista considera que el govern està superat, tenint en compte que hi ha molts pocs projectes fets. A més, apunta que caldrà aprovar i modificar el pressupost i portar-ho a exposició pública.

Per tot això, Juli Fernández creu que, un estiu més, Palafrugell tornarà a estar en obres. Un fet molt negatiu per un municipi turístic.

Manca d’estratègia per invertir el romanent

D’altra banda, el portaveu socialista ha reconegut que Josep Piferrer i Joan Vigas, alcalde i 1r tinent d’alcalde, li han fet sabedor dels projectes que volen executar. Així, entre ells hi ha la construcció d’un pavelló al Barceló i Matas, la reforma del Mercantil, una pista ciclista o executar la primera fase de l’Avinguda Espanya. Tot un seguit de projectes que no tenen cap visió estratègica, segons Fernández.

El cap de l’oposició ha explicat a Ràdio Palafrugell que en més d’una reunió ha alertat a Joan Vigas que poden perdre una oportunitat única per marcar el model de ciutat de Palafrugell. A més, alerta que els 9 milions d’euros dels que es disposen suposen el pressupost d’inversions de 3 anys.

Millora dels barris, l’escorxador i l’antic hospital

Per Juli Fernández una visió estratègica de com invertir aquest romanent seria restaurar l’antic Hospital i l’escorxador. A més, d’apostar per dignificar els pisos Sant Martí.

Respecte al que havia estat l’escorxador municipal, Fernández creu que seria un bon espai per impulsar estudis relacionats amb el turisme, comercial i mediambiental.

Davant d’aquesta manca d’estrategia el portaveu socialista assegura que hi ha municipis de la comarca que estan passant per davant de Palafrugell.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).