Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Actes del Dia Internacional de les Persones Sordes

Escrit per el 19 de Setembre de 2019

  • Aquest cap de setmana Palafrugell es converteix en l’epicentre de les persones sordes. Divendres, dissabte i diumenge han programat diverses activitats per reivindicar el seu col·lectiu

Els dies 20, 21 i 22 de setembre Palafrugell acull els actes del Dia Internacional de les Persones Sordes que ha organitzat la Federació de Persones Sordes de Catalunya (FESOCA). Santiago Frigola, secretari de l’Associació Centre de Persones Sordes del Baix Empordà ha visitat Ràdio Palafrugell per explicar-nos les activitats.

Divendres a les 19h comencen els actes amb una roda de premsa als mitjans de comunicació. A continuació, també al Museu del Suro hi haurà una conferència d’Alícia Sort, psícologa, la qual voldrà trencar mites entorn a les persones sordes. Ens ho explica la Núria Inglés, mediadora de l’Associació.

D’altra banda, el gran gruix d’activitats tindran lloc dissabte. Així, pel matí s’ha organitzat una manifestació per reivindicar els drets del col·lectiu. A més, en aquesta marxa hi haurà la presència de diverses associacions de persones sordes de Catalunya. Començarà a les 12h des de la plaça del Sol i és un acte obert a tothom.

A més, també hi assistiran Albert Casellas, president de la FESOCA i el Pere Martínez president de del Centre de Persones Sordes del Baix Empordà. Un cop finalitzats els actes davant de l’Ajuntament es farà una paella de germanor a la Bòbila, en el que també hi haurà activitats infantils.

Per últim, diumenge faran una visita per Palafrugell. Així, visitaran el Museu del Suro i faran un recorregut amb el bus Julivia fins al Far de Sant Sebastià.

Actes per reivindicar les persones sordes

Tots aquests actes del Dia Internacional de les Persones Sordes que es fan a Palafrugell tenen un clar objectiu: visibilitzar el col·lectiu. En aquest sentit, Santiago Frigola destaca que les persones sordes són difícilment reconeixibles.

A més a més, també ha volgut posar de manifest que en cap cas tenen limitacions. En tot cas, és la societat que té límits cap a les persones sordes.

En aquest sentit, Frigola ha posat un exemple amb el que es troba sovint pel carrer i que posa de relleu aquesta incapacitat que tenen els no sords de comunicar-se amb ells.

D’altra banda, amb Santiago Frigola també hem parlat de la llengua de signes i de la tasca que fan des de l’Associació Centre de Persones Sordes del Baix Empordà. Podeu recuperar l’entrevista íntegra en el següent arxiu.

Actes del Dia Internacional de les Persones Sordes

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).