Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


Acte d’homenatge a Jaume Guasch

Escrit per a 29 d'Octubre de 2019

  • Dimecres a les 19h al CME Núria Rivas Mascarós es farà l’obertura del curs escolar 19-20 i es recordarà la figura de Jaume Guasch

Aquest dimecres a les 19h es farà l’acte d’homenatge a Jaume Guasch, primer regidor d’Educació de l’Ajuntament de Palafrugell després del franquisme.

La cap d’àrea d’Educació, Núria Aupí, ha passat per la sintonia de Ràdio Palafrugell per parlar de la figura de Juame Guasch. Aupí ha destacat que Palafrugell estava en deute amb Guasch per tot el que va fer en l’àmbit educatiu.

A més, la cap d’àrea d’Educació també ha remarcat que Jaume Guasch va ser l’impulsor de l’Escola d’Adults i dels premis Mestre Sagrera.

D’altra banda, la Nuri Aupí també ha volgut posar de relleu que Guasch va ser una persona molt polifacètica. De fet, va ser el primer president del Consell de la Gent Gran. Cal recordar que aquest acte d’homenatge a Jaume Guasch s’havia de fer el passat 16 d’octubre. La sentència del procès, però, va fer anul·lar l’acte. En aquest sentit, Aupí ha remarcat que malgrat que va ser una decisió de l’Ajuntament, a Guasch no li hagués sapigut greu.

Lluitador antifranquista, es va veure obligat a marxar a l’exili a una edat ben jove. En les primeres eleccions democràtiques, va tenir la valentia de presentar-se com a segon per la llista comunista.

A més de les personalitats polítiques palafrugellenques, en aquest homenatge també hi haurà la família de Guasch, la dona i els dos fills. A més a més, també es comptarà amb la presència de Cati Piera i Sandra Bisbe.

Així doncs, aquest dimecres a les 19h tot el món educatiu recordarà la figura de Jaume Guasch. En un acte que tornarà a deixar petit el CME Núria Rivas Mascarós.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *