Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


888 dosis posades per iniciar la marató de vacunació

Escrit per el 16 de Juny de 2021

  • Les 7 jornades de la marató de vacunació al Baix Empordà van començar ahir a Torroella de Montgrí.
  • En el primer dia ja s’han injectat més de la meitat de vacunes disponibles.

Els Serveis de Salut Integrats Baix Empordà van iniciar ahir la marató de vacunació contra la COVID-19 a Torroella de Montgrí. En aquesta primera jornada es van injectar 888 dosis. Així, es van administrar més de la meitat de vacunes disponibles per a la població de Torroella. La resta de jornades tindran lloc a la Bisbal d’Empordà i a Palafrugell.

Un total de 1.600 vacunes de Pfizer s’administraran a Torroella de Montgrí per augmentar el percentatge de població vacunada entre els municipis que integren l’ABS de Torroella. La directora d’Atenció Primària del SSIBE, Ester Vilert explica que les maratons es fan per guanyar en eficiència.

En aquesta línia, la doctora Vilert recorda els bons números de la vacunació sense cita prèvia que es va fer a La Bisbal a finals de maig. En aquella ocasió es va augmentar un 30% el percentatge de vacunats a la franja de 50 a 59 anys. Malgrat que en aquesta jornades de vacunació estava previst fer-ho a la franja de 40 a 49 anys, a Torroella també s’inclouen les persones fins als 59 anys.

Més de 800 dosis el primer dia

Per la seva banda, la doctora Arantxa Cabrefiga destaca que durant aquestes jornades tenen previstes administrar 1.600 vacunes.

De fet, durant el primer dia se’n van punxar més de la meitat, en total 888 dosis, totes elles de Pfizer.

D’altra banda, les jornades de marató de vacunació continuaran a La Bisbal el divendres 18 i el dilluns 21 de juny. Per últim, els tres darrers dies arribaran a Palafrugell, els dies 21, 22 i 29 de juny.


Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Els camps obligatoris estan marcats amb l'asterisc (*).