Ràdio Palafrugell

Informació local

Current track

Title

Artist


880 persones van passar pel Punt Lila de Palafrugell

Escrit per a 24 de juliol de 2019

  • La nova ubicació ha tingut l’efecte desitjat i fins a 880 persones van passar pel Punt Lila durant els 4 dies de Festa a la Nit
  • Les professionals van haver de fer front a un incident que va succeir durant la Festa de l’Escuma

Un total de 880 persones van passar pel Punt Lila de Palafrugell durant els 4 dies de Festa a la Nit. La nova ubicació de l’espai va donar més visibilitat al servei. Malauradament, es va haver d’atendre a incident que va passar durant la Festa de l’Escuma de diumenge. No obstant això, les professionals del Punt Lila i la regidora de Polítiques d’Igualtat i Joventut destaquen que els protocols d’actuació van funcionar.

La regidora Mònica Tauste i la responsable dels espais Dona i LGTBI de Palafrugell, Sònia Vivolas, han valorat del Punt Lila durant la Festa Major. En aquest sentit, ambdues han destacat que el balanç dels 4 dies de barraques ha estat positiu.

D’una banda, la nova ubicació del servei ha fet que fins a 880 persones passessin pel Punt Lila. Així, la visibilitat respecte l’any passat ha estat major.

D’altra banda, un reclam també va ser les diverses propostes que des del Punt Lila es van realitzar per tal de conscienciar i educar entorn a les actituds masclistes.

De les 880 persones que van passar pel Punt Lila, el 67% van ser dones i el 33% van ser homes. A més, la majoria de les persones que s’hi van acostar tenien entre els 14 i els 29 anys. Malgrat que la diferència entre dones i homes que hi van passar és considerable, la Sònia Vivolas ha remarcat que s’esperava que fos més gran.

Agressió sexual durant la Festa de l’Escuma

Com en l’any passat, durant la Festa de l’Escuma es va haver de lamentar un incident, una agressió sexual. En aquest cas, la víctima va acudir ràpidament al Punt Lila per informar del que havia succeït. Així, les professionals van activar els protocols que s’havien establert amb la Policia Local de Palafrugell i els Mossos d’Esquadra. En aquest sentit, la Sònia Vivoles remarca que aquests van funcionar a la perfecció.

Al voltant d’aquest incident que va passar diumenge, en les darreres hores s’ha escampat el rumor que es va produir una violació. La Sònia Vivolas ha volgut desmentir aquest fet. A més, Vivolas ha remarcat que si algú sent aquest tipus de rumor els ha de tallar d’arrel.

Així doncs, aquesta agressió ha posat de relleu que el protocol funciona i que la tasca que es desenvolupa a través del Punt Lila és coneguda. Així ho corrobora el fet que la noia agredida sabia que havia d’acudir cap al Punt Lila per fer front al que havia passat.

Entrevista íntegra amb Mònica Tauste i Sònia Vivolas

Opinions dels lectors

Deixa una opinió

El teu correu electrònic no serà publicat. Required fields are marked *